In Singapore worden bedrijfsobligaties op blockchain uitgebracht

Investeringsmaatschappij Singapore Exchange (SGX) heeft een digitale obligatie uitgegeven, en maakte hierbij voor het eerst gebruik van blockchain-technologie.

Eerder deze maand kondigde SGX al aan dat ze een activaplatform hebben gelanceerd om digitale obligaties uit te geven. De eerste is een openbare obligatie van 400 miljoen Singaporese dollar (ongeveer 247 miljoen euro miljoen) voor Olam International, een voedings- en landbouwbedrijf in de regio.

Nieuwe technologie voor de Aziatische obligatiemarkt

Het digitale platform richt zich op de Aziatische obligatiemarkt en werkt samen met verschillende blockchainbedrijven. SGX werkt samen met partners HSBC Singapore en investeringsmaatschappij Temasek om het project te lanceren. HSBC heeft een blockchain-betalingsoplossing waarmee het bedrijf directe betalingen in verschillende valuta’s over de hele wereld kan uitvoeren. Dit zal helpen om de band tussen de emittent, bewerker en investeerder te stroomlijnen.

Deze stap markeert een mijlpaal in de digitale activamarkt, omdat het laat zien hoe blockchain verder gebruikt kan worden in de wereldeconomie. Volgens de aankondiging (neem eerst een hap adem voor je dit leest):

‘Deze digitale obligatie, een primeur in Azië voor een gesyndiceerde openbare bedrijfsobligatie, markeert een nieuwe mijlpaal in het gebruik van digitale activatechnologie door SGX door de processen te stroomlijnen voor emittenten, verzekeraars, investeerders en ecosysteemdeelnemers bij de primaire uitgifte en activabeheer.’

Innovatieve investeringen

David Koh van HSBC Singapore reageerde en is helemaal in zijn nopjes met dit nieuws. Hij is vooral blij vanwege de verbeterde methoden voor veilige afwikkeling voor emittenten en investeerders van obligaties:

‘We zijn er trots op nauw samen te werken met SGX en Temasek om snellere, transparantere en volledig veilige schikkingen te realiseren voor emittenten van obligaties en beleggers. Deze eerste digitale obligatie-uitgifte voor Olam International laat zien hoe onze on-chain-oplossingen kunnen voldoen aan betalingsbehoeften in op blockchain gebaseerde ecosystemen, en toont onze wens aan om vorm te geven aan en deel te nemen aan de volgende generatie activa netwerken. Hiermee kunnen we onze effectendienstenklanten beter helpen. We kijken ernaar uit om deze technologie naar onze klanten in Singapore en daarbuiten te brengen.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.