Verzeker je met bitcoin tegen grootste obligatiebubbel uit de geschiedenis

Mark Yusko, CEO van Morgan Creek Capital Management, zegt dat de wereldwijde obligatiemarkt een grote bubbel is, en denkt dat bitcoin de ultieme verzekering biedt.

Morgan Creek Capital Management beheert beleggingen voor instellingen en vermogende families. Yusko deed zijn uitspraken tijdens een aflevering van Fast Money op CNBC.

Grootste bubbel ooit

“Ik denk dat we de grootste obligatiebel hebben die we ooit in de geschiedenis hebben gezien. Ik denk dat het tekenen van achteruitgang begint te vertonen. ”

Op woensdag verloor de Dow 800 punten, dat is voorlopig de slechtste dag van 2019.

“We spreken hier al over sinds vorig najaar, omdat de huidige markt erg veel lijkt op die van 2000, 2001, 2002. In 2001 hadden we een milde recessie en het was 2002 waarin de obligatiebel explodeerde door Enron en WorldCom. En ik denk dat hetzelfde hier begint te gebeuren. Je hebt zoveel bedrijven die echt te veel invloed hebben. Ze hebben schulden gemaakt om aandelen terug te kopen.”

Obligaties en schulden

Yusko somt overheden op waar obligaties dalen, Duitsland, Zwitserland en Japan, en bedrijven die volgens hem verwikkeld zijn in een ongezonde schuldendynamiek, waaronder Pepsi, Coke en McDonald’s.

“Er zijn bedrijven als Tesla waar het vermogen in een oogwenk zou kunnen verdwijnen, er zijn veel bedrijven die veel schulden aangaan om aandelen terug te kopen. Ik vind dat een slecht idee als we een zwakkere economie ingaan.”

Bitcoin als verzekering

Yusko zegt dat hij nerveus is over hoe slecht de wereldeconomie er voor staat. Ondanks de recente daling van de koers van bitcoin, blijft hij erbij dat bitcoin een veilige haven is.

“Ik zeg al lang dat mensen die de dagelijkse prijs van Bitcoin bekijken, het hele punt echt missen. Het hele idee van Bitcoin is dat het een waardeopslag is. Het is een chaos-hedge of ‘schmuck-verzekering’ zoals ik het graag noem en waar we aan moeten denken, is de langetermijntrend. ”

“Elk jaar is het dieptepunt hoger. De waarde van het netwerk stijgt. En dus, als je je zorgen maakt om dagelijkse waarderingen en prijzen, dan mis je het belangrijkste punt: je kan een deel van het netwerk bezitten.’

“Verzeker jezelf door één, twee, drie, vijf procent van je vermogen in bitcoin te steken. Dit is een verzekering tegen alle problemen op de valuta- en aandelen markt. Aandelen worden overgewaardeerd. Obligaties worden overgewaardeerd. Het is moeilijk om iets te vinden dat ondergewaardeerd wordt.”

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties