Categories: Bitcoin

Verzeker je met bitcoin tegen grootste obligatiebubbel uit de geschiedenis

Mark Yusko, CEO van Morgan Creek Capital Management, zegt dat de wereldwijde obligatiemarkt een grote bubbel is, en denkt dat bitcoin de ultieme verzekering biedt.

Morgan Creek Capital Management beheert beleggingen voor instellingen en vermogende families. Yusko deed zijn uitspraken tijdens een aflevering van Fast Money op CNBC.

Grootste bubbel ooit

“Ik denk dat we de grootste obligatiebel hebben die we ooit in de geschiedenis hebben gezien. Ik denk dat het tekenen van achteruitgang begint te vertonen. ”

Op woensdag verloor de Dow 800 punten, dat is voorlopig de slechtste dag van 2019.

“We spreken hier al over sinds vorig najaar, omdat de huidige markt erg veel lijkt op die van 2000, 2001, 2002. In 2001 hadden we een milde recessie en het was 2002 waarin de obligatiebel explodeerde door Enron en WorldCom. En ik denk dat hetzelfde hier begint te gebeuren. Je hebt zoveel bedrijven die echt te veel invloed hebben. Ze hebben schulden gemaakt om aandelen terug te kopen.”

Obligaties en schulden

Yusko somt overheden op waar obligaties dalen, Duitsland, Zwitserland en Japan, en bedrijven die volgens hem verwikkeld zijn in een ongezonde schuldendynamiek, waaronder Pepsi, Coke en McDonald’s.

“Er zijn bedrijven als Tesla waar het vermogen in een oogwenk zou kunnen verdwijnen, er zijn veel bedrijven die veel schulden aangaan om aandelen terug te kopen. Ik vind dat een slecht idee als we een zwakkere economie ingaan.”

Bitcoin als verzekering

Yusko zegt dat hij nerveus is over hoe slecht de wereldeconomie er voor staat. Ondanks de recente daling van de koers van bitcoin, blijft hij erbij dat bitcoin een veilige haven is.

“Ik zeg al lang dat mensen die de dagelijkse prijs van Bitcoin bekijken, het hele punt echt missen. Het hele idee van Bitcoin is dat het een waardeopslag is. Het is een chaos-hedge of ‘schmuck-verzekering’ zoals ik het graag noem en waar we aan moeten denken, is de langetermijntrend. ”

“Elk jaar is het dieptepunt hoger. De waarde van het netwerk stijgt. En dus, als je je zorgen maakt om dagelijkse waarderingen en prijzen, dan mis je het belangrijkste punt: je kan een deel van het netwerk bezitten.’

“Verzeker jezelf door één, twee, drie, vijf procent van je vermogen in bitcoin te steken. Dit is een verzekering tegen alle problemen op de valuta- en aandelen markt. Aandelen worden overgewaardeerd. Obligaties worden overgewaardeerd. Het is moeilijk om iets te vinden dat ondergewaardeerd wordt.”

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

View Comments

  • Bitcoin is op internet gebaseerd ipv het op banken gestoelde dapperen fiat geld, net zo onzeker.

Recent Posts

BTC Direct genomineerd voor beste bitcoin broker van Nederland, stem nu!

BTC Direct is door Cash Cow genomineerd voor beste bitcoin broker van Nederland. Dit is de eerste keer dat Cash…

2 uur ago

Gisteren Prinsjesdag: zit er bitcoin in de koffer?

Koning Willem-Alexander heeft zijn toespraak erop zitten, Wopke Hoekstra heeft zijn koffer weer ingepakt en de NOS heeft weer een…

7 uur ago

Altseason begonnen? Ripple (XRP), Stellar (XLM), en Ethereum (ETH) koers schiet omhoog

De cryptomarkt kleurt groen! Vooral met altcoins gaat het goed, Ripple (XRP) is bijvoorbeeld met bijna 19 procent gestegen de…

9 uur ago

VanEck en SolidX trekken voorstel bitcoin ETF in bij SEC

Geen goed nieuws over de langverwachte ETF van VanECK en SolidX. De beurs waar deze ETF op aangeboden zou worden,…

10 uur ago

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

1 dag ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

1 dag ago