Categories: Bitcoin nieuws

Verzeker je met bitcoin tegen grootste obligatiebubbel uit de geschiedenis

Mark Yusko, CEO van Morgan Creek Capital Management, zegt dat de wereldwijde obligatiemarkt een grote bubbel is, en denkt dat bitcoin de ultieme verzekering biedt.

Morgan Creek Capital Management beheert beleggingen voor instellingen en vermogende families. Yusko deed zijn uitspraken tijdens een aflevering van Fast Money op CNBC.

Grootste bubbel ooit

“Ik denk dat we de grootste obligatiebel hebben die we ooit in de geschiedenis hebben gezien. Ik denk dat het tekenen van achteruitgang begint te vertonen. ”

Op woensdag verloor de Dow 800 punten, dat is voorlopig de slechtste dag van 2019.

“We spreken hier al over sinds vorig najaar, omdat de huidige markt erg veel lijkt op die van 2000, 2001, 2002. In 2001 hadden we een milde recessie en het was 2002 waarin de obligatiebel explodeerde door Enron en WorldCom. En ik denk dat hetzelfde hier begint te gebeuren. Je hebt zoveel bedrijven die echt te veel invloed hebben. Ze hebben schulden gemaakt om aandelen terug te kopen.”

Obligaties en schulden

Yusko somt overheden op waar obligaties dalen, Duitsland, Zwitserland en Japan, en bedrijven die volgens hem verwikkeld zijn in een ongezonde schuldendynamiek, waaronder Pepsi, Coke en McDonald’s.

“Er zijn bedrijven als Tesla waar het vermogen in een oogwenk zou kunnen verdwijnen, er zijn veel bedrijven die veel schulden aangaan om aandelen terug te kopen. Ik vind dat een slecht idee als we een zwakkere economie ingaan.”

Bitcoin als verzekering

Yusko zegt dat hij nerveus is over hoe slecht de wereldeconomie er voor staat. Ondanks de recente daling van de koers van bitcoin, blijft hij erbij dat bitcoin een veilige haven is.

“Ik zeg al lang dat mensen die de dagelijkse prijs van Bitcoin bekijken, het hele punt echt missen. Het hele idee van Bitcoin is dat het een waardeopslag is. Het is een chaos-hedge of ‘schmuck-verzekering’ zoals ik het graag noem en waar we aan moeten denken, is de langetermijntrend. ”

“Elk jaar is het dieptepunt hoger. De waarde van het netwerk stijgt. En dus, als je je zorgen maakt om dagelijkse waarderingen en prijzen, dan mis je het belangrijkste punt: je kan een deel van het netwerk bezitten.’

“Verzeker jezelf door één, twee, drie, vijf procent van je vermogen in bitcoin te steken. Dit is een verzekering tegen alle problemen op de valuta- en aandelen markt. Aandelen worden overgewaardeerd. Obligaties worden overgewaardeerd. Het is moeilijk om iets te vinden dat ondergewaardeerd wordt.”

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

View Comments

  • Bitcoin is op internet gebaseerd ipv het op banken gestoelde dapperen fiat geld, net zo onzeker.

Recent Posts

‘Verkoop je aandelen in Amazon en koop bitcoin’

Mark Yusko hield een keynote speech op de Digital Asset Summit, waar hij het publiek een simpel maar controversieel advies…

16 uur ago

Gaan de koersen van altcoins binnenkort vlammen?

Bitcoin doet het goed in 2019. De koers is van januari tot het toppunt dit jaar gestegen met bijna 270…

18 uur ago

De decentrale revolutie waar bitcoin de vuist van is, aldus Toon Schraven bij de Telegraaf

Marketing manager Toon Schraven van BTC Direct was gisteren te gast bij de wekelijkse Crypto Update van De Telegraaf. In…

19 uur ago

Tim Draper: ‘Bitcoin koers wordt 250.000 dollar in 2023 door Lightning Network’

Het gaat dit jaar weer goed met bitcoin, en dan komen de goede voorspellingen vanzelf. Op een Blockchain Summit in…

1 dag ago

Grootste bank van Canada wil eigen crypto exchange openen

De grootste bank van Canada, de Royal Bank of Canada (RBC), overweegt een cryptocurrency-handelsplatform te openen. Ze hebben verschillende doelen…

2 dagen ago

Handel in bitcoin op recordhoogtes, stijging van een paar honderd procent op komst?

Het handelsvolume van bitcoin is op een recordniveau. Het 90-daags gemiddelde van de handel in bitcoins en bitcoin futurecontracten samen…

2 dagen ago