Oekraïne wil cryptocurrency’s reguleren

De Oekraïense regering heeft bekend gemaakt dat ze van plan zijn om vanaf 2021 cryptocurrency’s te reguleren. Het is de bedoeling dat er onder andere regels komen omtrent belasting, minen en smart contracts. Het Oekraïense Ministerie van Economische Ontwikkeling wil duidelijke voorwaarden over het gebruik van cryptocurrency in Oekraïne.

Het grote tweestappenplan

Het plan bestaat uit twee stappen. Het eerste deel kan al snel worden uitgevoerd, het tweede deel laat iets langer op zich wachten.

Stap 1
In het komende jaar wil Oekraïne al regels invoeren waarbij exchanges verplicht zijn om een Know-Your-Customer en een Anti-Money Laundering beleid te volgen, zodat autoriteiten meer inzicht en vertrouwen krijgen in de markt.

Stap 2
De tweede stap van het plan wordt uitgevoerd in 2021. Dan heeft het ministerie regels opgesteld voor cryptocurrency mining, smart contract protocollen en belastingen. Het is de bedoeling dat cryptocurrencies worden erkend als belegging.

En verder?
Naast bovengenoemde twee stappen is de Oekraïense overheid ook bezig met nieuwe belastingmaatregelen. De overheid is van plan om vijf procent belasting te heffen op bedrijven actief in de cryptowereld. Ook onderzoekt de Centrale Bank wat de voordelen en nadelen zijn een eigen cryptocurrency.

Cryptocurrency reguleringen wereldwijd

Oekraïne is niet het enige land dat werkt aan regulering. Het Chinese Information Office heeft een paar weken geleden een concept vrijgegeven voor regelgeving voor startups in de blockchainindustrie. Dit voorstel maakt van China een van de eerste landen met strakke regels rondom de blockchainindustrie.

Zuid-Korea pakt het groter aan. Het land zoekt de oplossing in internationale regelgeving voor de globale cryptomarkt. Het Zuid-Koreaanse Financial Supervisory Service stelt voor om een groot internationaal samenwerkingsverband te starten met alle cryptotoezichthouders wereldwijd.

Veel landen zullen nauwlettend toekijken hoe dit nieuwe overheidsbeleid presteert. Duidelijkheid rondom regelgeving is echter een probleem waarmee de blockchainsector worstelt. Oekraïne loopt momenteel vele stappen voor op verschillende andere belangrijke rechtsgebieden betrekking tot cryptocurrency en de invoering ervan.

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.