Oliestaat Oman investeert 1,1 miljard dollar in Bitcoin mining

Het Sultanaat Oman staat bekend als een rijke woestijnstaat die het vooral van zijn olie moet hebben, maar nu lijkt het met een gigantische investering in Bitcoin mining de overstap naar de digitale wereld te proberen. Volgens een recente rapportage van Forbes is het land van plan om 1,1 miljard dollar te investeren in Bitcoin mining, wat een significant bedrag is op het totale bruto binnenlands product van 88,19 miljard dollar (2021).

De keuze van Oman voor Bitcoin

Interessant genoeg is de overheid van Oman tot de conclusie gekomen dat Bitcoin in overeenstemming is met de islamitische wet. Rente is haram, wat een islamitische term is die betekent dat iets niet toegestaan is voor moslims.

Zo zou je kunnen stellen dat het traditionele Westerse financiële systeem niet voldoet aan de islamitische wetgeving. Bitcoin daarentegen is een systeem waarin rente niet bestaat en waarin geld nog puur is.

Op die manier kwam Oman tot de conclusie dat Bitcoin als moderne innovatie past op de diepgewortelde islamitische tradities van het land. Technologie en cultuur gaan in dit geval goed samen.

Het idee is om gas van olievelden te gebruiken dat normaal gesproken afgefakkeld zou worden. Dat betekent dat het gas in kwestie simpelweg wordt verbrand, zonder iets met de vrijgekomen energie te doen.

Bitcoin mining en het klimaat

Het is gaaf om te zien dat Oman ervoor kiest om Bitcoin te minen met gas dat ze normaal gesproken zouden affakkelen. Hiermee toont Bitcoin opnieuw aan dat de digitale munt onder de streep weleens een plus voor het klimaat kan zijn.

Veel grote partijen uit de olie- en gasindustrie kiezen er om deze reden voor om Bitcoin te minen. Gas wat ze normaal gesproken zouden verbranden, omdat er te weinig vraag/infrastructuur voor is, kunnen ze nu direct omzetten in kapitaal.

Bijkomend voordeel is dat er door het minen van Bitcoin minder broeikasgassen in de lucht komen dan bij het affakkelen van de gassen. Zo zorgt Bitcoin er dus indirect voor dat er minder CO2 in de lucht terechtkomt.

Dat betekent dat de investering van Oman van 1,1 miljard dollar niet alleen een investering in Bitcoin, maar ook een investering in het klimaat is.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!

Stap gratis over op BLOX ➜

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.