Cryptocurrency OMG Network stijgt 100% in een dag na integratie Tether
Gisteren kondigde Tether aan dat USDT stablecoin-overdrachten naar het OMG-netwerk nu live zijn. En sindsdien is de token OMG binnen enkele uren met meer dan 100% in prijs gestegen.
Tether zat er aan te komen
Mooie tijden dus voor investeerders in OMG. Een prijsstijging lag in de lijn der verwachting, in juni werd namelijk al bekend gemaakt dat het OMG-netwerk Tether wilde integreren. Deze aankondiging zorgde voor een stijging van 20%.
Eerder dit jaar had de op Ethereum gebaseerde token moeite om voorbij de 1 dollar te breken. De munt bleef relatief stabiel in de buurt van de 0,50 dollar na de beurscrash van half maart, totdat een pomp in mei (na nieuws dat de munt aangeboden zou worden op Coinbase) die barrière doorbrak. Dit leidde ertoe dat de koers even de 2 dollar aantikte, maar direct werd gecorrigeerd.
Geruchten en realiteit
De prijsbewegingen van OMG in 2020 zijn grotendeels te wijten aan geruchten, en nu de realiteit, over de integratie van het netwerk met USDT. USD Tether is de op twee na grootste cryptovaluta (of derde, hangt af van wanneer je kijkt) qua kapitalisatie, het is de meest verhandelde stablecoin en het belangrijkste ERC20-token in het ecosysteem.
Toen het gerucht in juni werd bevestigd, steeg de OMG-prijs binnen enkele uren met 20%. Die 1 dollar per token-barrière was allang verdwenen en 2 dollar leek het volgende doelwit voor traders te zijn.
Van 2 naar 9,50 dollar
Afgelopen zondag werd OMG nog voor minder dan 2 dollar verhandeld. En vandaag tikte de munt even de 9,50 dollar aan om weer terug te zakken naar 7,50 dollar. Dit is de cryptomarkt anno 2020.
De integratie van OMG en USDT kon niet op een beter moment komen. De DeFi-boom is in volle gang en Ethereum kan het gewicht van zijn populariteit niet aan, met ontzettend hoge transactiekosten als gevolg.
Ethereum ontlasten
USDT is na bitcoin het leidende handelspaar en is verantwoordelijk voor de meeste Ethereum-transacties. Het vermogen van OMG om verschillende transacties samen te voegen tot één, kan het Ethereum-netwerk helpen ontlasten en het hele crypto-ecosysteem ten goede komen.
De prijs van OMG, op lange termijn, is mogelijk een ander verhaal. De Relative Strength Index is oververhit waardoor de munt met recht overbought genoemd kan worden. Nu instappen is een groot risico, maar tegelijkertijd… Het is en blijft de cryptomarkt.