Ondanks alle ellende op cryptomarkt, wordt Bitcoin ‘gewoon’ 1 miljoen waard

Twee van de grootste cryptobedrijven ter wereld liggen onder vuur. Wat je ook van deze exchanges vindt, Binance en Coinbase zijn verantwoordelijk voor tientallen miljoenen nieuwe Bitcoiners en cryptobezitters. Maar zelfs nu de crypto-industrie aan een zijden draadje hangt, blijft Cathie Wood bij haar voorspelling: 1 miljoen dollar.

1 miljoen dollar voor 2030

Ze zegt dat de Bitcoin koers 1 miljoen dollar kan worden voor het einde van het decennium. Gisteren werd ze geïnterviewd door Bloomberg en ze vertelde dat de “onzekerheid en volatiliteit” in de wereldwijde economie haar vertrouwen in Bitcoin alleen maar versterkt hebben.

Volgens Wood is Bitcoin een ‘antigif’ tegen tegenpartijrisico’s en een waardevolle hedge tegen inflatie. Vanwege deze overtuiging voorspelt de investeerder dat Bitcoin tegen 2030 een waarde van 1 miljoen dollar zal bereiken.

In mei 2021 deed Wood haar eerste gedurfde prijsvoorspelling tijdens een interview met Bloomberg, waarbij ze voorspelde dat Bitcoin in 2026 een half miljoen USD zou bereiken. Begin 2022 verhoogde ze deze voorspelling naar 1 miljoen USD in 2030.

Wood koopt aandelen Coinbase

Ark Invest, het bedrijf van Wood, heeft grote hoeveelheden aandelen van Coinbase in bezit. Onlangs verwierf ARK 419.324 aandelen van Coinbase, ter waarde van ongeveer 22 miljoen dollar, kort nadat de SEC haar aanklacht tegen de enige beursgenoteerde cryptobeurs had aangekondigd.

Buy the dip zullen we maar zeggen?

Aandeel Coinbase daalt 28%

De afgelopen maanden heeft Wood ook veel vertrouwen uitgesproken in Coinbase. In het licht van de juridische strijd tussen Binance en Coinbase en de SEC, zei Wood dat deze twee exchanges niet in dezelfde categorie vallen.

Aanklachten Binance en Coinbase zijn anders

De SEC heeft twee grote rechtszaken aangespannen en verzocht om de assets te bevriezen van respectievelijk Binance en Coinbase, ‘s werelds grootste en Amerika’s grootste crypto-beurs.

Hoewel de rechtszaken snel na elkaar werden ingediend, benadrukte Wood dat de aanklacht tegen Binance veel ernstiger was. Ze stelt dat ‘we de concurrentie voor Coinbase hebben geëlimineerd, dus dat is op de langere termijn goed voor Coinbase.’

Toch vindt Wood het jammer dat de SEC Coinbase aanklaagde op de dag nadat de aanklacht tegen Binance was ingedien. Ze beschuldigde SEC-voorzitter Gary Gensler ervan Coinbase op dezelfde manier te willen treffen als Binance.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • je kunt ook met dezelfde stelligheid beweren dat een brood minstens 1000 dollar kost tegen 2030.

  Het onbeperkt verhogen van toch al astronomische schuldenplafonds (helikopter geld) heeft in de geschiedenis al 3600 keer tot volledige geldontwaarding geleid.

  Heel recent Yoegoslavie Zimbabwe en vele vele andere landen. Tijdens een dergelijke crisis heb je iets aan een aansteker oid. maar gewoon niets aan een digitale munt…

  bezien de ontwikkeling van quantumcomputers geloof ik ook niet dat bitcoins ‘hufterproof’ zijn…

  Wel is het me duidelijk dat we ons als samenleving schrap moeten zetten, en de dag nadert dat een ei 1.000.000.000.000 euro kost.

  9 juni 2023

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.