Onderzoek: bijna helft van millennials in landen met grote bevolking bezit crypto

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de millennials in landen met een grote populatie crypto bezit. Hierbij moet je denken aan landen als de Verenigde Staten, China, Japan, Duitsland, Indonesië en Nigeria. Dat blijkt uit onderzoek van Bitget.

10.000 respondenten

Het onderzoek vond plaats tussen juli 2022 en januari 2023 en omvatte ongeveer 255.000 volwassen respondenten uit 26 landen, zo valt onder meer te lezen op de website van Cointelegraph. Hierbij bevatte elke landsgroep ongeveer 10.000 respondenten. De onderzoekers ontdekten dat 46 procent van de millennial-respondenten cryptocurrencies bezit, terwijl slechts 25 procent van de Gen X-respondenten, 21 procent van de Gen Z-respondenten en 8 procent van de babyboomers cryptocurrencies bezitten. Het betrouwbaarheidsinterval van het onderzoek was 95 procent, met een foutmarge van ± 0,1 procent.

Het onderzoek onthulde ook dat 4 procent van de babyboomers, 6 procent van Gen X, 27 procent van de millennials en 36 procent van de Gen Z-respondenten cryptocurrency-regulering een belangrijke factor vinden bij het stemmen op politieke kandidaten. Er werd geschreven: ‘tegen het begin van het volgende decennium kunnen demografische processen leiden tot een dramatische verschuiving naar een grotere acceptatie van cryptocurrencies. Dit aangezien een groter deel van de jongere generaties een sterke vraag naar crypto blijft vertonen, ondanks de vertraging van de bevolkingsgroei’.

Crypto populairder onder Gen Z en millennials

Naast dit onderzoek suggereren andere studies ook dat de acceptatiegraad van cryptocurrencies bij Gen Z en millennials over het algemeen hoger is dan bij andere bevolkingsgroepen. Een enquête uitgevoerd door Charles Schwab in oktober 2022 onthulde dat bijna de helft van de respondenten uit Gen Z en millennials cryptocurrencies wil opnemen in hun pensioenfondsen. Verder ontdekte de enquête dat 43 procent van Gen Z en 47 procent van de millennials al investeert in cryptocurrencies buiten hun pensioenrekeningen om.

Al met al suggereren deze bevindingen dat cryptocurrencies steeds meer worden geaccepteerd door jongere generaties en dat de trend zich in de toekomst zou kunnen voortzetten. Hierdoor wordt cryptocurrency-regulering mogelijk een steeds belangrijker politiek thema.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Zeer interessant artikel met data. Onder de indruk van Bitget zie ik dat ze veel werk verzetten. Bedankt voor het delen Toon.

    3 mei 2023