Bij totale waarde cryptocurrency van 2 biljoen dollar, kopen grote fondsen en bedrijven pas bitcoin

In een nieuwe studie van eToro staan drie sleutelfactoren waarom institutionele ondernemingen nog niet instappen in de cryptocurrency markt.

De drie factoren zijn:

  1. marktkapitalisatie moet verdubbelen
  2. meer regelgeving
  3. makkelijker bitcoin opslaan en beveiligen

Te weinig geld in de markt

Een van de belangrijkste belemmeringen die in het onderzoek naar voren kwamen, is het gebrek aan voldoende marktkapitalisatie. Hoewel de cryptomarkt onlangs de krantenkoppen haalde na voor het eerst in zijn jonge leven 1 biljoen dollar te hebben overschreden, moet dit aantal verdubbelen om meer vermogende individuen aan te trekken.

Regelgeving niet voldoende

Het huidige regelgevingskader vormt ook een bedreiging voor een bredere acceptatie. Het beïnvloedt de marktgroei naar enterprise-grade infrastructuur en standaarden. De toegang tot bepaalde kredietlijnen is nog te beperkt.

Tomer Niv, hoofd bedrijfsontwikkeling bij eToroX, is van mening dat een nieuwe golf van institutioneel kapitaal de ruimte zou overspoelen zodra er meer duidelijkheid over de regelgeving is. Als dat eenmaal geregeld is dan kan de markt de nodige financiering vinden om verder te groeien.

‘Er moet meer worden gedaan vanuit het oogpunt van de marktinfrastructuur om ervoor te zorgen dat deze groep investeerders zich op hun gemak voelt bij het toetreden tot het crypto-ecosysteem. Alleen door het speelveld te vergroten en meer deelname mogelijk te maken, zal crypto een marktkapitalisatie bereiken en behouden van 2 biljoen USD en meer.’

Versimpelen opslaan privé sleutels

In het rapport staat ook dat institutionele spelers zich belast voelen door de complexiteit en risico’s van het opslaan van privésleutels. In plaats daarvan geven ze de voorkeur aan gerenommeerde fondsen en crypto ETF’s om deze beveiligingsproblemen aan te pakken, waardoor de toegang soepeler verloopt.

Hoewel de bitcoin aankopen van Grayscale in de afgelopen weken een piek van institutionele beleggers laten zien, zal de vraag volgens Niv pas echt hard toenemen door hoogwaardige infrastructuuroplossingen om bitcoin op te slaan.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.