Onderzoek: Millennials hebben steeds meer vertrouwen in crypto exchanges dan in Wall Street

Als je wil weten wat de toekomst van technologie is, kijk dan naar wat de jongere generaties vinden.

Millennials hebben een heel andere kijk op investeringsmogelijkheden en financiële markten.

Te beginnen met vastgoed

Neem bijvoorbeeld het eigendom van een huis, uit een recent onderzoek bleek dat veertig procent van alle millennials denkt dat het eigendom van een huis voor hen bijna onmogelijk is en dertig procent gelooft dat ze een betere kans hebben op een ​​date met een beroemdheid dan het bezit van hun eigen huis.

Volgens de enquête zou bijna de helft van alle millennials van Instagram af gaan om hun droomhuis te kunnen kopen en een kwart is zelfs bereid om hiervoor een week naar de gevangenis te gaan.

Belachelijk? Misschien, maar dat is nou eenmaal de wereld waar we in leven.

Millennials vertrouwen crypto exchanges

eToro is een groot, online investeringsplatform. Zij hebben de resultaten van een grootschalige enquete gepubliceerd. Deze tonen aan dat bijna de helft van de online traders geboren tussen 1980 en 2000 meer vertrouwen heeft in crypto exchanges dan in de traditionele aandelenmarkt.

Liefst 43 procent heeft meer vertrouwen in crypto beurzen dan in Wall Street.

Guy Hirsch, managing director van eToro in de VS:

“We zien het begin van een wisseling in vertrouwen van traditionele beurzen naar crypto exchanges. De kern van deze verandering zijn de activaklassen zelf. Ervaringen van jongere beleggers met de aandelenmarkt hebben tot een groot verlies aan vertrouwen geleid, met de val van Lehman Brothers vanwege onverantwoordelijke praktijken gevolgd door de ergste recessie sinds de Grote Depressie. “

“Het vertrouwen verslechterde toen Amerikanen zagen hoe honderden miljarden dollars aan geld van belastingbetalers naar de grootste financiële instellingen gingen, terwijl hun spaargeld is verdampt. Ook zagen ze hoe banken gratis geld kregen via quantitative easing (geldcreatie), terwijl de kosten van levensonderhoud voor millennials alleen maar bleven stijgen.”

“Jonge generaties hebben meer vertrouwen in cryptocurrencies omdat de eigenschappen van blockchain ervoor zorgen dat marktmanipulatie minder waarschijnlijk is dan bij de reguliere aandelenmarkt. En als dat toch gebeurt.. dan kost het geen belastinggeld.”

Wat een tijd om te leven

Het is een understatement dat we aan het begin van een verandering staan. Millennials zijn bereid om naar de gevangenis te gaan om maar een huis te kunnen kopen, en hebben steeds meer vertrouwen in crypto-exchanges dan in oude beurzen.

Investeerder Anthony Pompliano: “Wat een tijd om te leven. Jonge generaties hebben meer vertrouwen in code en algoritmes en verliezen hun vertrouwen in door mensen gerunde, gecentraliseerde organisaties die de afgelopen decennia hebben gedomineerd.”


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.