OnlyFans doneert 1,2 miljoen euro in Ethereum aan Oekraïne

Crypto-investeerders laten zich van hun meest altruïstische kant zien. Er is al voor meer dan 100 miljoen euro aan cryptocurrency gedoneerd vanwege de Russische invasie in Oekraïne. OnlyFans doet daar een schepje bovenop door 500 ether te doneren.

Tegen de huidige koers van Ethereum komt dat neer op ongeveer 1,2 miljoen euro.

Autonomie van Oekraïne

Hoe hebben ze dit gedaan? OnlyFans heeft die 500 ether naar een DAO genaamd UkraineDAO, dit is een organisatie die geld inzamelt om Oekraïne te steunen tijdens de oorlog met Rusland. Een DAO is typisch crypto, dit staat voor Decentralised Autonomous Organisation. Ofwel een organisatie zonder centrale leiding, en die volledig autonoom is voor één doel.

Deze DAO is opgezet door officials van Oekraïne. Een week geleden veilden ze een NFT van de vlag van Oekraïne, dit leverde 5,47 miljoen euro op.

OnlyFans heeft meer liefdadigheidsprojecten voor Oekraine

Na grondig onderzoek op de website van OnlyFans, blijkt dat deze donatie deel uitmaakt van een groter project. Leonid Radvinsky is de Oekraïens-Amerikaanse eigenaar van het videoplatform, hij heeft meerdere liefdadigheidsinspanning verricht om Oekraïne financieel bij te staan.

Gezien onze sterke persoonlijke banden met Oekraïne, wilden we steunen op een manier die aanvoelde bij wie we zijn bij OnlyFans en die gericht was op het verkrijgen van hulp en steun aan het Oekraïense volk.

Wat is OnlyFans?

Voor die ene lezer die het niet weet: OnlyFans is een online video-abonnementsdienst en staat in de top 400 van best bezochte websites wereldwijd. Bezoekers worden rechtstreeks in contact gebracht met makers van bepaalde content.

We kunnen hier omheen schrijven, maar op OnlyFans worden (werden) voornamelijk video’s voor volwassenen geplaatst. Vanwege druk van bankpartners en betaalverwerkers, is vanaf augustus 2020 het businessmodel afgezwakt.

Naakte beelden zijn nog toegestaan, maar ‘expliciet seksueel materiaal’ niet meer. Er is een soort aanvaardbaarheidsnorm, waar pornografie niet onder valt.

Meer dan 100 miljoen euro

Deze week is de mijlpaal behaald van meer dan 100 miljoen euro aan crypto-donaties. Dit heeft Cointelegraph berekend door te kijken naar de ontvangstadressen van verschillende NGO’s, liefdadigheidsinstellingen en de overheid zelf. Verschillende coins zijn gedoneerd, maar het merendeel is uiteraard bitcoin.

Niet dat het iets uitmaakt, maar deze adressen hebben de meeste waarde ontvangen:

  1. Bitcoin adres van de Oekraïense overheid
  2. Ethereum adres van de Oekraïense overheid
  3. Bitcoin adres van Come Back Alive

Grote beurzen doen mee

Nog een ander, opvallend adres is die van het Oekraïne Emergency Relief Fund van Binance, dat meer dan 11 miljoen euro aan bitcoin, binance coin en stablecoins heeft ontvangen. Kraken, een Amerikaanse crypto-beurs doneert 10 miljoen dollar aan bitcoin aan alle Oekraïense klanten. Zij krijgen deze bitcoin automatisch op hun account gestort.

Deze bitcoins zullen het hele jaar door worden verdeeld, deels om Oekraïense inwoners de tijd te geven om het Know-Your-Customer-verificatieproces van Kraken te doorlopen. Als je geld of coins van een exchange af wil halen, is dat normaal gesproken niet gratis, maar voorlopig hoeven Oekraïners voor deze bitcoins geen transactiekosten te betalen.

Ironisch genoeg wordt dit fonds deels gevuld door de transactiekosten van Russische gebruikers van Kraken.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.