Bitcoin analist: ‘Onmogelijk dat we binnenkort een bearmarkt hebben’

De populaire analist Willy Woo zegt dat in deze marktcyclus bitcoiners hun sterke handen ineenslaan tot een ongekend niveau. Hij ziet een groot aantal munten verschuiven van korte termijnhouders naar lange termijnhouders.

Anders dan eerdere bitcoin crash

In een tweetstorm gebruikte Woo data van Glassnode om te laten zien dat bitcoiners de afgelopen maanden veel hebben bijgekocht. Dit suggereert dat deze bull-cyclus ‘anders’ is dan de andere bull-runs van bitcoin, die eindigde in een grote marktcrash. Dat zie je hieronder, de bitcoin koers daalde binnen 3 maanden met 70 procent.

Bron: tradingview

Sterke handen

Maar deze cyclus is dus anders. Waar de crash van 2017 gedomineerd werd door kortetermijninvesteerders, is dat nu anders. Er zijn nu nog steeds veel kortetermijninvesteerders, maar die zitten vooral in altcoins. Bitcoin wordt gedomineerd door sterkere handen die er in zitten voor de lange termijn. De paarse lijn hieronder vertegenwoordigt de bitcoins die van zwakke naar sterke handen gaan.

Onmogelijk dat bearmarkt loert

De analist wees erop dat hij gelooft dat het in de nabije toekomst onmogelijk is dat bitcoin een bearmarkt betreedt. Hij baseert dit op marktsentiment en prijsactie, maar was twee weken geleden nog niet zo overtuigd als nu.

Instituties helpen een handje

Bovendien suggereert de analist dat de overstap van BTC naar corporate treasuries waarschijnlijk ook een impact heeft op de markt. De Grayscale Investment Trust, zei hij, is nu goed voor 3,5% van het aanbod en staat alleen de instroom van BTC in zijn koude opslag toe. Dit betekent dat als iemand zijn aandelen verkoopt, de munten zelf niet bewegen.

Woo merkte ook op dat de hefboommarkt de afgelopen jaren in omvang is gegroeid en dat handelaren kunnen speculeren terwijl ze een kleiner aantal munten verplaatsen. Hij wees er ook op dat het gebruik van bitcoin van een valuta naar een waardeopslag is veranderd.

Eerder deze maand zei Woo dat de prijs van bitcoin, op basis van een topcap-model van hem, in december van dit jaar 332.000 euro waard kan worden.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.