Ook deze miljardair kiest voor Bitcoin: ‘liever dan goud’
Miljardair belegger Mark Cuban investeert in Bitcoin vanwege de sterke mogelijkheid om waarde op te slaan. Hij gelooft dat de vraag naar Bitcoin het aanbod zal overtreffen, wat de prijs zal opdrijven.
Cuban heeft ongeveer 60% van zijn cryptovermogen in Bitcoin, 30% in Ethereum en de resterende 10% in andere tokens.
Er komen maar 21 miljoen Bitcoins
De miljardair vertelde in een interview met CNBC dat maandag werd uitgezonden dat hij onzeker was over het exacte percentage van zijn portfolio dat aan crypto was toegewezen, “maar het gaat goed.”
‘Er zullen slechts 21 miljoen [Bitcoins] zijn. Hoe meer mensen kopen en hoe minder mensen verkopen, hoe hoger de prijs zal worden. Dat is gewoon de aard van het beestje,” zei hij. “Het is een geweldige opslag van waarde. Daarom heb ik erin geïnvesteerd. Omdat ik denk dat de vraag het aantal verkopers zal overtreffen.’
De functionaliteit van Ethereum is essentieel voor toekomstig succes, aldus Cuban. Hij merkt op dat Ether, de cryptocurrency van Ethereum, meer bruikbaarheid heeft dan Bitcoin. De goedkeuring van een op Ethereum gebaseerde Spot ETF zou de bruikbaarheid van het netwerk verder kunnen vergroten.
Liever Bitcoin dan goud
Cuban ziet een groot nadeel in de cryptowereld: het ontbreken van een app die breed wordt omarmd door alle leeftijden. Hij verlangt naar een app die zo populair is dat zelfs senioren deze willen gebruiken. Tot die tijd investeert Cuban liever in Bitcoin dan in goud.
De eigenaar van basketbalteam Dallas Mavericks heeft niet altijd geluk gehad in de cryptowereld. In september 2022 werd een van zijn crypto-wallets gehackt, met een verlies van $870.000. Hij is ook betrokken bij een rechtszaak over zijn promotie van crypto-makelaar Voyager.
Jacob Lageveen
/
Ik denk dat hij wel gelijk heeft. Al krijgt Bitcoin natuurlijk pas echt onderliggende waarde als het wordt geadopteerd in de ECHTE economie. Dus dat er mee betaald kan worden in de winkels waar de gewone man komt.
6 maart 2024Anoniem
/
Bitcoin is en wordt geen betaalmiddel. We betalen ook niet met goud in de winkel.
6 maart 2024Raoul Esseboom
/
Feitelijk gezien is Bitcoin op bepaalde locaties wel een betaalmiddel. We betalen niet met goud omdat wij (hier in Nederland en grote delen van de wereld) betere alternatieven hebben. In sommige landen zijn stable coins of Bitcoin betere alternatieven dan het gebruik van fiduciair geld (en bijbehorende geldsysteem).
7 maart 2024