OpenFinance Network lanceert eerste handelsplatform voor security tokens

Wij schreven eerder al dat 2019 zomaar het jaar van de security tokens kan worden. Wel als het aan OpenFinance Network (OFN) ligt. Dit handelsplatform is officeel bèta-af en is nu volledig functioneel. Het is het eerste platform waarop je gereguleerd in security tokens kan handelen.

De beurs is gevestigd in de Verenigde Staten en moet voldoen aan de regelgeving van financiële waakhond SEC. Het OFN-platform is beschikbaar voor Amerikaanse en buitenlandse beleggers. Je moet wel door een eenmalig verificatieproces heen.

Blockchain Capital tokens

Een van de eerste security tokens die hierop verhandeld kunnen worden zijn tokens van Blockchain Capital (BCAP). Dit bedrijf zit vooral in fondsen voor digitale valuta. Blockchain Capital is overigens ook een van de allereerste bedrijven die ‘getokenized’ zijn.

Juan Hernandez, CEO van OFN, is gepassioneerd over security tokens: “2018 is naar verluidt het jaar van de security tokens, maar voor ons is dit slechts het begin. We doen er alles aan om alle type beleggers te ondersteunen bij deelname aan dit ecosysteem van alternatieve activa. We blijven security tokens toevoegen”.

Brad Stephens, mede-oprichter van Blockchain Capital, zegt: “We worden aangemoedigd door de groei van de security token-markt en de bijbehorende infrastructuur. OpenFinance Network maakt liquiditeit van security tokens mogelijk op een manier die voldoet aan de regels. “

Eigendom kunstwerken opknippen

Hernandez gaat verder: “Het tokenizen van assets is een van de meest voor de hand liggende use cases voor blockchain-technologie. De handhaving door de SEC was altijd onvermijdelijk, maar het nut van blockchain-technologie om transparantie te vergroten en processen te stroomlijnen door tussenpersonen te elimineren, is niet veranderd.”

Hij claimt ook dat security tokens los staan van de cryptomarkt en dat daarom de bearmarkt waar crypto in zit geen invloed heeft. OFN: “We zijn fundamenteel anders dan de cryptomarkt. We zijn heel voorzichtig in al onze communicatie, mensen moeten namelijk het verschil begrijpen tussen crypto en digitale securities. Cryptocurrency is een containerbegrip voor alle tokens die maar iets met blockchain te maken hebben. Helaas vallen ICO’s en utility tokens hier ook onder. Tokens die op ons platform worden verhandeld, zijn simpelweg gedigitaliseerde weergaven van alternatieve activa.”  

“Alternatieve activa zijn historisch zeer moeilijk te verhandelen. Zeldzame kunstwerken zijn geweldige voorbeelden van alternatieve activa. Kunst verliest waarde als je het fysiek in stukken deelt. (red: behalve bij Banksy) Een van de eigenschappen van blockchain is dat het fractionele eigendom mogelijk maakt. Voor het eerst is het mogelijk dat een kunstwerk in handen is van meerdere bezitters. Het eigendom wordt vertegenwoordigd door digitale tokens.”

De website van het handelsplatform is www.openfinance.io. Meer lezen over security tokens? Wij schreven eerder:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.