opera bitcoin tron

Opera biedt ondersteuning voor bitcoin, tron op Android

De Androidversie van Opera biedt nu ondersteuning voor de cryptocurrency’s bitcoin en tron. Opera is een van de vijf meest populaire webbrowsers.

200 miljoen gebruikers

Opera zegt dat zij bitcoin en tron ondersteunen in hun mobiele browsers, om de toegankelijkheid van crypto’s te vergroten. Daar hebben ze wel een punt. Op dit moment heeft Opera bijna 200 miljoen mobiele gebruikers, en die krijgen nu allemaal vrij subtiel toegang tot bitcoin.

Volgens gegevens van StatCounter van september 2019 heeft Opera een marktaandeel van ongeveer 2,5% onder alle internetbrowsers.

Browsers zijn ideaal

“De browser is de ideale kandidaat voor het integreren van cryptocurrency’s omdat het de toegangspoort is tot zoveel dingen in het leven van de gebruiker”, zegt Charles Hamel, het hoofd van de cryptocurrency-afdeling van Opera.

Met de nieuwe update kunnen Opera-gebruikers bitcoin en tron verzenden en ontvangen, zonder dat ze hiervoor een wallet hoeven te installeren en het aanmeldproces hoeven door te lopen.

Opera één van de belangrijkste softwarebedrijven

En dat is tot grote vreugde van Justin Sun, de oprichter van Tron. Hij is blij dat gebruikers rechtstreeks toegang krijgen tot het Tron Dapp-ecosysteem:

“We zijn er trots op het grootste, actieve blockchain-ecosysteem te verbinden met de beste webbrowser ooit gebouwd”, zei Sun in een recent persbericht.

Hij gaat verder:

“Opera is een van de belangrijkste softwarebedrijven van de wereld. Ze zorgen dat honderd miljoen gebruikers meer veiligheid, privacy en kennis van cryptocurrency krijgen.”

In december 2018 was Opera nog de eerste grote internetbrowser met een ingebouwde Ethereum-wallet. Hiermee kunnen gebruikers gemakkelijk Ethereum (ETH) en ERC-721 crypto-collectibles verzenden, ontvangen en opslaan.

Maar gaat het aanslaan?

Of wallets die ingebakken zitten in browsers werkelijk aanslaan is nog maar de vraag. Hier zijn nog maar weinig cijfers van bekend. Daarnaast krijgt Opera veel concurrentie, denk aan de duizenden mobiele wallets zoals BRD en Atomic Wallet. Of aan tradingapps zoals het Nederlandse BLOX, waar je ook coins mee kan opslaan. Daarnaast zie je ook steeds meer dat smartphone fabrikanten zoals Samsung standaard ondersteuning bieden voor cryptocurrency’s.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.