Opera test mobiele browser met ingebouwde crypto-wallet

Betalen met cryptocurrencies? Binnenkort kan dat direct vanuit internetbrowser Opera. Opera test namelijk een browser met een ingebouwde ether wallet. In de wallet kunnen zowel ethers als ERC20-tokens worden bewaard. Een aantal geïnteresseerden kunnen de browser nu op uitnodiging testen. Vooralsnog wordt alleen getest op de Android-versie.

De cryptowallet is geen aparte applicatie in de browser, maar is volledig ingebouwd. Zo kan je met de browser direct aankopen doen met je cryptovaluta. Dit maakt het gebruik van cryptocurrencies als betaalmiddel dus ook weer een stapje dichterbij.

Het nieuwe internet meer toegankelijk maken

Opera geeft aan dat de browser klaar is voor Web 3.0, het nieuwe internet. De browser biedt namelijk ook ondersteuning voor dApps. Dat zijn decentrale applicaties die gebouwd zijn op het Ethereum netwerk. Het bekendste voorbeeld van een dApp is misschien wel Cryptokitties.

Charles Hamel leidt het nieuwe project:

‘Wij zijn de eerste grote browser die ondersteuning heeft voor Web 3.0. We willen met deze browser het internet van de toekomst voor iedereen toegankelijk maken. Onze hoop is dat deze stap de transitie van crypto als investering naar dagelijks betaalmiddel versnelt.’

In het filmpje zie je hoe de browser werkt. Je kunt direct met je cryptocurrencies betalen, zonder van tabblad te wisselen. De cryptowallet is hiermee volledig geïntegreerd in de browser.

Opera en cryptocurrencies

De nieuwe browser is voor Opera niet de eerste stap in de wereld van de crypto. In maart voegde Opera de cryptocurrencies bitcoin, ether, bitcoin cash en litecoin toe aan hun eigen valutacalculator.

Twee maanden daarvoor ontwikkelde Opera een ad-blocker. Deze is gericht op het stoppen van automatische mining scripts op websites. Mining scripts zorgen ervoor dat er ongemerkt crypto’s worden gemined op je computer. Dit kost veel rekenkracht en energie van je apparaat.

Voorbeeld voor andere browsers

Volgens data van StatCounter surft 3,5% van de internetgebruikers met een browser van Opera. Op mobiel is dit percentage 4,5%. Neem je alle platformen samen, dan staat Opera op de vijfde plek van alle browsers wereldwijd wat betreft gebruikersaantallen.

Het is qua gebruikersaantallen lang niet zo groot als internetgiganten Chrome en Safari, maar ook zeker geen kleine speler. Opera kan hiermee dus een voorbeeld geven aan de grotere browsers, die op dit moment nog ondersteuning bieden voor Web 2.0.

Wanneer Opera de nieuwe browser uitbrengt is nog niet bekend.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.