Oprichter Ethereum: We doen te weinig voor massa-adoptie

Vitalik Buterin tweette dat hij vindt dat de cryptogemeenschap te veel bezig is met ETF’s. Volgens hem is het belangrijker om te focussen op massa-adoptie van crypto’s .

Focus moet op massa-adoptie liggen

In de tweet van Buterin spreekt hij zijn onvrede uit over de huidige gang van zaken in de cryptowereld. Volgens hem houdt de gemeenschap zich te veel bezig met het oppompen van koersen. Buterin vindt dat de focus juist op massa-adoptie van cryptocurrency’s moet liggen.

Hij tweet:

Vervolgens ontstaat er een discussie op twitter. De oprichter van crypto-exchange Ceoinroutes benadrukt dat ook prijsstijgingen belangrijk zijn. Hij beargumenteert: 

Buterin is het hier mee eens. Toch ziet hij wel dat de aandacht nu vooral uitgaat naar het investeren in cryptocurrency’s, niet het gebruik ervan. 

Wie is vitalik?

Vitalik Buterin is de oprichter van Ethereum. De in Rusland geboren Canadees startte in 2014 een ethercrowdsale om geld op te halen. Met dit geld ontwikkelden hij en zijn collega’s het Ethereumnetwerk.

Buterin doet wel vaker kritische uitspraken over de richting van de cryptowereld. Op een hackathon in oktober 2017 zei hij bijvoorbeeld dat 90 procent van de ICO’s waarschijnlijk zal mislukken. Een uitspraak die Buterin destijds op zowel kritiek als lof kwam te staan.

Overigens kwam hij best dichtbij. In juli 2018 werd bekend dat al bijna de helft van de ICO’s flopt.

Ook hekelt Buterin het ‘get rich quick’ sfeertje dat de cryptowereld soms heeft. Volgens hem zit er veel meer betekenis achter cryptocurrency’s en andere blockchaintoepassingen. In de tweet waarin hij dit schrijft dreigt hij zelfs te stoppen met zijn werk in de cryptogemeenschap:

Wat is een ETF?

Het onderwerp Exchange-traded Fund (ETF) is een hot item in de cryptowereld. De tot op heden ongereguleerde cryptomarkt wordt voor nu vooral gefinancierd met particulier geld. De komst van ETF’s maakt het voor institutionele partijen mogelijk om in de cryptomark te investeren.

Een ETF is namelijk wel een gereguleerd beleggingsproduct. Voor het verkopen van ETF’s heb je een vergunning nodig. Die wordt alleen toegekend als de overheid de markt goed in de gaten kan houden.

Hierdoor maakt een ETF het dus mogelijk om op een gereguleerde manier in een ongereguleerde markt te investeren. Dit biedt institutionele partijen veel meer zekerheid over de veiligheid en transparantie van de markt.

Op 16 augustus beslist de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de aanvraag van een bitcoin-ETF. In aanloop naar deze beslissing heeft de bitcoinmarkt een flinke bullrun gemaakt. Wordt de aanvraag goedgekeurd? Dan is er kans op een flinke instroom van institutioneel geld in de cryptomarkt.

Meer informatie over wat de ETF voor bitcoin betekent lees je hier.

Bron headerafbeelding: Flickr.com
Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.