Belangstelling in opties op Ethereum nog nooit zo hoog geweest

Opties op Ethereum zijn populairder dan ooit. En met Ethereum 2.0 om de hoek hebben investeerders wellicht reden om bullish te zijn.

Hoogtepunt voor Ethereum

Volgens data van Skew Analytics, hebben optiecontracten voor Ethereum op een van de belangrijkste optiebeurzen Deribit een nieuwe all time high behaald. Er is voor meer dan 108 miljoen dollar bereikt een nieuwe all-time high van meer dan 108 miljoen dollar aan open belangstelling.

Dat betekent dat meer beleggers hun investering afdekken als het gaat om de prijs van Ethereum in de komende maanden. Diegenen die het contract uitgeven willen snel geld verdienen op basis van hun vertrouwen in hoe de Ethereum koers zich zal ontwikkelen.

Teken aan de wand

Het is een teken dat er iets aan zit te komen en met de Ethereum 2.0 release op de planning, is de hoge activiteit een bullish teken aan de wand. Dat zie je ook aan de prijs, die is op het moment van schrijven 5 procent gestegen.

Check koers Ethereum

Meer mogelijkheden

Derbit is uitgegroeid tot veruit de grootste Ethereum-optiebeurs. De overgrote meerderheid van de optiecontracten op Derbit worden in USD afgewikkeld, wat betekent dat geen enkele ETH van eigenaar verandert wanneer een contract afloopt. In plaats daarvan wordt de marktprijs van ETH gebruikt om de uitbetaling te bepalen als een optiecontract wordt uitgevoerd. Optiecontracten geven houders het recht (maar niet de verplichting) om Ethereum voor een bepaalde datum in de toekomst tegen een bepaalde prijs te kopen of te verkopen.

De concurrentie in de handel in Ethereum opties is toegenomen de afgelopen maanden. Binance en  ErisX hebben beiden opties op Ethereum toegevoegd aan hun platformen deze maand.

In september 2019 leek er ook een piek te zijn, toen steeg de koers van Ethereum in drie weken van iets onder 170 dollar naar 200 dollar. Dit speelde zich ook af in februari 2020, toen de koers in zes weken met bijna 125 procent steeg. Opties handelaren willen profiteren van dergelijke prijsschommelingen, omdat de prijzen van optiecontracten zijn afgeleid van de marktprijs op het moment dat de contracten worden uitgegeven.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.