Bitcoin opties groeien in tweede kwartaal naar 259 miljoen dollar

Nieuwe data laat zien dat de bitcoin opties van CME populairder worden, ook al wordt de markt door Deribit en soortgelijke bedrijven gedomineerd.

Volgens Skew heeft de CME de afgelopen weken haar marktaandeel in de open interest voor bitcoin opties sterk zien toenemen.

CME in de lift

Voor we verder gaan, een korte uitleg over de term open interest. Dit is een containerbegrip voor het totale volume van alle derivatencontracten die nog niet zijn afgewikkeld. CME had voor hun doen al een all time high behaald begin mei, maar sindsdien zijn ze alleen maar blijven groeien.

Op 4 juni bedroeg het totale bedrag van de open interest 256 miljoen dollar, slechts 3 miljoen minder dan de all time high. Om te laten zien hoe ver CME is gegroeid, begin 2019 stond er nog maar voor 2 miljoen dollar open.

Dit leidde Skew ertoe om te concluderen dat opties op bitcoin dit kwartaal snel groeien. Hoewel de cijfers van CME indrukwekkend zijn, zie je als je uitzoomt dat de markt nog steeds gedomineerd wordt door andere spelers. Het leeuwendeel van de open interest behoort toe aan Deribit. Het veelbesproken Bakkt loopt ver achter, met maar 69.000 dollar aan open interest. Dat zie je hieronder, die rode golf is Deribit en de gele rand is CME.

Wat voegen dit soort opties eigenlijk toe?

Coin Metrics schreef in hun State of the network dat de derivatenmarkten van bitcoin groter zijn dan de spotmarkten.

‘De huidige marktomstandigheden hebben geleid tot een heropleving van institutionele belangstelling voor bitcoin. In het licht van een ongeëvenaarde monetaire en fiscale beleidsreactie van centrale banken en regeringen over de hele wereld, erkennen meer instellingen dat dergelijk beleid de kans op beleidsfouten aanzienlijk vergroot, hetzij door het aanzetten tot financiële onevenwichtigheden in bepaalde sectoren van de economie, hetzij door het aanwakkeren van hogere inflatieniveaus.’

En laat de CME nou net gericht zijn op institutionele investeerders.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.