Deze nieuwe cryptocurrency’s zijn nu beschikbaar: Orchid, Flow, Loopring en Compound

Er zijn vier nieuwe crypto’s gelist op het tradingplatform van BTC Direct: Orchid, Flow, Loopring en Compound. In dit artikel leggen we uit wat deze coins bijzonder maakt en hoe je ze koopt.

Orchid

De koers van Orchid is vandaag met 4,45% gestegen en de waarde is op dit moment 0,28 euro. De hoogste waarde ooit werd op 6 april genoteerd, de koers van Orchid was toen 0,70 euro. Op dit moment staat Orchid op plek 192 op de ranking van coinmarketcap. Deze vergelijkingswebsite kijkt naar de totale marktwaarde van een project, dat wordt berekend door het aantal coins te vermenigvuldigen met de actuele waarde. Genoeg ruimte dus om de top 100 te bestormen.

Dat zie je ook in de grafiek hieronder. Elke candle staat voor 1 dag en de waarde wordt uitgedrukt in euro’s. De rode lijn is een historische supportzone en OXT (de afkorting van Orchid) is hier weer op gestuiterd. De volgende belangrijke zone ligt op 0,37 euro en als de koers die zone weer opzoekt, dan markeert dat een stijging van 40%.

In de paarse band onderin is een blauwe lijn te zien. Deze meet de RSI, en deze legt uit of de munt overbought of oversold is. Op dit moment schuurt de RSI aan de onderkant van die paarse band, wat betekent dat de munt oversold is. Trek hier zelf je conclusie maar.

Flow

Flow is verantwoordelijk voor de hele NFT-hype die in 2021 begon. Op de blockchain van Flow draait namelijk NBA Top Shots, een dApp van Dapperlabs. NBA Top Shots zijn videofragmenten van basketballers die als NFT worden verkocht. Veel NBA-spelers wilden graag hun eigen highlights kopen dus die gooiden er veel geld tegenaan. NBA-spelers zijn trendsetters en toen bekend werd dat zij NFT’s kochten, zag je opeens veel beroemdheden digitale kunstwerken kopen.

Er is sprake van divergentie tussen de RSI en de koers. Dat betekent dat ze in tegengestelde richting bewegen: de koers daalt, maar de RSI  schuift omhoog. De stijgende RSI is wel minimaal, dus deze divergentie is niet waterdicht. Op de aandelenmarkt, maar ook op de cryptomarkt betekent dit voor traders dat er een stijging in het vat zit. Hoe zou zo’n stijging er uit kunnen zien? Daarvoor kijken we naar de rode lijn (support) en de groene lijn (resistance). Mocht Flow op de support stuiteren en de volgende historische weerstandsniveau bereiken, dan kan je spreken van een stijging van 57%.

Dit is de daggrafiek, wat betekent dat als zo’n stijging wordt ingezet, het doel pas over enkele weken wordt bereikt.

Loopring

Dit klinkt als een uitvinding van Elon Musk, maar dat is het niet! LRC is de op Ethereum gebaseerde cryptocurrencytoken van Loopring, een open protocol dat ontwikkeld is voor het creëren van gedecentraliseerde cryptobeurzen. De belofte is dat ze een beurs willen bouwen die alle pluspunten van een centrale beurs combineren met alles wat decentraal is. Dat klinkt in theorie veelbelovend, en de koers is dat wellicht ook wel. Tijd om de grafieken in te duiken.

De rode lijn bleek in november een weerstandsniveau te zijn, en het lijkt er op dat ditzelfde niveau nu fungeert als een steunpunt. Mocht de koers stijgen tot aan de groene lijn, dan spreken we over een toename van de koers van ongeveer 38%.

Compound

Het woord compound wordt vaak geassocieerd met rente op rente ontvangen: compound interest. Dat is ook van toepassing op de crypto Compound. Het project werkt aan een DeFi leenprotocol waar je coins aan kan uitlenen, en daar krijg je weer andere coins voor terug. Dit klinkt vaag en een dieper artikel over Compound staat dan ook nog op de planning. We duiken nu wel dieper in de koers.

Compound laat een dubbele bodem zien rond 162 euro. Na een dubbele bodem volgt vaak een stijging en het eerste koersdoel is de oranje lijn op 212 euro  (~32%), de tweede is de groene lijn en die staat op 260 euro (~ 62%). Deze lijnen zijn gebaseerd op historische niveaus waar de koers vaak mee gespeeld heeft.

 

Hoe koop je deze coins?

Al deze coins, en tientallen anderen, zijn te koop op het handelsplatform van BTC Direct. Denk jij dat deze coins het dit jaar beter zullen doen? Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.