Ethereum verliest medewerkers aan Bitcoin-project Ordinals

Het lijkt erop dat het Ordinals protocol op meerdere fronten een zegen is voor Bitcoin, omdat het nu ook Web3-talent vanuit Ethereum doet overstappen naar de grootste munt van de markt. Steeds meer ontwikkelaars kiezen er blijkbaar voor om verder te gaan op Bitcoin, omdat de munt van crypto-vader Satoshi Nakamoto nog altijd het grootste en meest bekende merk van de markt is.

Tijdens Bitcoin 2023 werd duidelijk dat veel mensen die voorheen alleen interesse hadden in Ethereum en andere smart contract projecten, nu ook hun focus op Bitcoin hebben.

Wat zijn Ordinals?

Voordat we dieper de materie induiken is het wellicht handig om duidelijk te hebben wat Ordinals precies zijn. Ordinals is een protocol dat op 21 januari 2023 lanceerde op de Bitcoin blockchain, waarmee het mogelijk is om non-fungible tokens (NFTs) te publiceren op Bitcoin.

Sinds de lancering is dat project gigantisch populair en zijn er duizenden tokens gepubliceerde op de blockchain van Bitcoin. Inmiddels gaat het niet alleen om NFTs, maar is het ook mogelijk om fungible tokens te lanceren, waarmee je bijvoorbeeld memecoins kunt maken.

Zo heeft Bitcoin ook zijn eigen versie van Pepe Coin (PEPE) op de blockchain. Velen zien nu de potentie van Bitcoin als een Web3-blockchain en stappen daardoor blijkbaar over van Ethereum en andere smart contract blockchains.

OrdinalSafe

OrdinalSafe is een project waarvan het team grotendeels bestaat uit voormalige Ethereum-ontwikkelaars. Het gaat om een wallet op Bitcoin die je volledig zelf kunt beheren waar je heel eenvoudig Ordinals in kunt bewaren.

Deze ambitieuze startup deed mee aan de Pitch Day van Bitcoin 2023 in Miami. Uiteindelijk behaalde het met zijn product de tweede plaats in de categorie infrastructuur. Ordinals CEO Esad Yusuf Atik noemde het een “fantastische prestatie en een memorabele ervaring.”

Waar Atik in eerste instantie producten ontwikkelde voor Ethereum, is hij na Ordinals helemaal overgestapt op Bitcoin. Kan 2023 dan het jaar worden waarin Bitcoin de touwtjes weer volledig in handen neemt op de markt?


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.