En de Oscar gaat naar… Bitcoin!

Het verhaal van Bitcoin begint in 2008, toen Satoshi Nakamoto het script schreef voor hoe bitcoin zou moeten werken. Veel filmmakers hebben sindsdien geprobeerd het verhaal van bitcoin te verfilmen.

Omdat de Oscars morgen uitgereikt worden, hebben wij de beste bitcoinverfilmingen op een rijtje gezet. Mis je er eentje? Laat het ons weten!

The rise and rise of bitcoin

Deze documentaire is een must watch. Het gaat over de beginjaren van bitcoin en laat zien hoe de markt reageerde op de val van Mt. Gox en de crisis op Cyprus-crisis. De docu is gefilmd en geschreven door Daniel Mross, een computerprogrammeur, en de twee bitcoinliefhebbers Patrick Lope en Nicholas Mross.

Deze documentaire gaat ook in op de rol van de early adaptors, namelijk Gavin Andresen, Brian Armstrong en Margaux Avedisian. Ook wordt er ingegaan op hoe mining zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

Bitcoin-Shape The Future

Wil je meer weten over de rol van bitcoin in China? En de rol die China weer heeft op bitcoin? Dan moet je deze zeker zien.

Deze documentaire bespreekt de giants van het bitcoin-ecosysteem in China: – Bitman, ViaBTC, Huobi en Bixin. Ook worden onderwerpen als ‘De geboorte van Bitcoin’, ‘Wie is Satoshi’, ‘Chinese exchanges, ‘Grijze zone van Bitcoin’, “Risico van Bitcoin” en “Regulering van de Chinese overheid besproken. Kortom, alles wat je wil weten over China en bitcoin.

The Good Wife

In de derde aflevering van het derde seizoen verdedigt Alice een man die een nieuwe cryptocurrency gemaakt heeft. Deze aflevering heet Bitcoin for dummies en werd uitgezonden in 2013. Eerlijk is eerlijk, de uitleg is nog best goed!

Almost human

Wat gebeurt er als je het deep web, huurmoordenaars en bitcoin combineert? Een snelle maar onnauwkeurige tv-aflevering. Almost Human begint de trend van tv-programma’s waarin bitcoin constant gekoppeld wordt aan criminaliteit. In deze show neemt Bitcoin de vorm aan van een willekeurige zilveren stok in de sok van een dode persoon. Niet alleen wordt de stick onmiddellijk geïdentificeerd als bitcoin (of een wallet), maar de waarde wordt ook meteen gelezen, gewoon door naar de stick te kijken.

Dope

Cryptocurrency speelt vanaf het begin van de film een grote rol. Malcom, een nerd uit Inglewood, zegt “gewoon geld zoals we het kennen dood is.” Hij voorspelt dat mensen binnenkort alleen bitcoin zullen gebruiken. Dope is ook de eerste film die bitcoin accepteert als betaling voor tickets.

Bitcoin Heist

De film is nog maar een paar jaar oud, maar is nu al een klassieker. In het jaar 2016 kwam de film Bitcoin Heist uit. Veel succes heeft de film nog niet gehad: het scoort een 5,8 op IMDb.

 

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BTC Direct. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij de Telegraaf, Marketingfacts, Satoshi Radio, Frankwatching en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.