Over 9000! Koers bitcoin meer dan 9.300 dollar dit weekend

Als de bitcoin community ergens goed in is, dan zijn het wel meme’s. De prijs van bitcoin ontsteeg dit weekend de 9.000 dollar en dat is reden genoeg om Vegeta weer van stal te halen. Maar los van deze legendarische meme, wat betekent deze prijsstijging?

Gisteren bereikte de koers zelfs even 9.300 dollar, het hoogste punt in dertien maanden tijd. De laatste keer dat de prijs deze waarde had, was op 13 mei 2018.

19 miljard dollar verhandeld

Meer dan 19 miljard dollar aan bitcoin is zondag verhandeld,  aldus gegevens van onderzoekers van Messari. De tien grootste en betrouwbaarste beurzen (volgens het rapport van Bitwise) claimen dat op hun gezamenlijke platformen binnen 24 uur 867.697.751 dollar is verhandeld.

Door de prijsstijging is de dominante positie van bitcoin ten opzichte van alle altcoins versterkt. De marktdominantie van bitcoin is 57,1 procent, mocht er nog twijfel over bestaan, bitcoin blijft de koning van de cryptocurrency’s.

Op de koerspagina’s van BTC Direct vind je ook de return on investment (ROI) op alle grote cryptocurrency’s. Die van bitcoin ziet er op alle vlakken mooi uit. De percentages geven het rendement op een investering in bitcoin aan, gemeten vanaf drie verschillende momenten in de tijd.

Return on investment bitcoin

Andere coins in top 10

Dit weekend was niet alleen goed voor bitcoin, ook de andere coins stegen mee. Dit weekend is litecoin met 2,3 procent gestegen. Ethereum, XRP en bitcoin cash stegen met ongeveer 4 procent. EOS is de best presterende top cryptocurrency uit de top 10. Dit weekend noteerde EOS een plus van 7,4 procent.

Maar kijk je naar de afgelopen zeven dagen? Dan steekt litecoin er bovenuit met 18,29 procent, bitcoin volgt met 17,2 procent. Wil je handelen in één van deze coins? Dan raden wij BLOX aan. BLOX is de nieuwste cryptocurrency app voor iPhone en Android, waarbij je al binnen één minuut en zonder legitimatie kan handelen.

Lees alles over BLOX

10.000 dollar in zicht

De volgende drempel is 10.000 dollar. De laatste keer dat bitcoin zoveel waard was, was op 6 maart 2018.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.