Hoe overleef je 24 uur met alleen bitcoin?

Is het mogelijk om 24 uur te overleven met alleen maar bitcoin? Die vraag probeert de bekende YouTuber Ryan Trahan te beantwoorden in zijn nieuwste video. Zijn kanaal heeft ruim twee miljoen abonnees, en zijn video’s worden altijd overstroomd met reacties. Ryan Trahan kan je dus met recht een influencer noemen, en zijn video over bitcoin kan impact hebben op de jongere generatie Amerikanen.

Grootste uitdaging was eten

Trahan’s grootste uitdaging was om eten te regelen. De YouTuber woont in Austin, Texas, en daar zijn nauwelijks restaurants of foodtrucks die bitcoin accepteren als betaalmiddel.

Toen hij naar de kapper ging had hij meer succes, daar kon hij direct betalen met bitcoin.

Daarna had Trahan een taxi nodig. Uber accepteert nog geen bitcoin of cryptocurrency, dus daar had hij een omweg voor nodig. Trahan kocht daarom met bitcoin een Uber gift card.

In Arnhem meer kans op succes

De video laat zien dat bitcoin nog een lange weg te gaan heeft als betaalmiddel. Austin heeft bijna 800.000 inwoners, en toch zijn er nauwelijks winkels of restaurants die bitcoin accepteren als betaalmiddel.

Dat zie je ook op Coinmap.org. Volgens deze website zijn er in heel de stad slechts 24 bedrijven waarbij je kan betalen met bitcoin. En volgens Trahan zitten daar ook restaurants bij die inmiddels gesloten zijn.

Wat dat betreft had Trahan meer succes gehad in Arnhem Bitcoinstad. In Arnhem kan je op meer dan honderd plekken terecht met bitcoin. Even een biertje pakken op het terras of boodschappen doen in de Spar, het kan allemaal. Ook loopt Arnhem voorop qua technologie, je kan daar namelijk ook met het Lightning Network betalen.

Leuke video voor iedereen

In het begin van de video legt de YouTuber in het kort uit wat bitcoin is en waar cryptocurrency voor staat. Voor nieuwkomers is dit daarom een toffe video om te beginnen in de wondere wereld van bitcoin en cryptocurrency. En ook voor de hardcore bitcoin HODL’er is het gewoon een geinige video om te bekijken.

Bekijk de video hier:

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Overstroomd met een d (voltooid werkwoord)

  10 november 2019
  • Kommaneuker

   10 november 2019
 • Als je ziet hoe volatiel de koers is dan vind ik het niet verstandig om te betalen met Bitcoins. Ontvangen ook niet verstandig

  10 november 2019