Overstock.com is eerste bedrijf die belasting in bitcoin betaalt

Een tijd geleden schreven wij dat Ohio de eerste Amerikaanse staat is die belasting in crypto aanmoedigt. Dit nieuws leidde er destijds voor dat wij bij BNR Nieuwsradio mochten aanschuiven om hier uitleg over te geven.

Er is een nieuwe ontwikkeling. Toonaangevende online retailer en blockchain technologie bedrijf Overstock.com, kondigde vandaag aan dat het het eerste grote Amerikaanse bedrijf zal worden dat een deel van de staatsbelastingen betaalt in bitcoin.

Overstock betaalt staatsbelasting in bitcoin

Overstock is van plan om zijn commerciële staatsbelasting (CAT) in Ohio in februari te betalen met behulp van het onlangs gelanceerde platform OhioCrypto.com. Via dit platform kunnen Amerikaanse bedrijven hun belasting in bitcoin betalen.

Oprichter Patrick Byrne van Overstock: “We hebben er lang over nagedacht en hebben de knoop doorgehakt. Het is goed dat de overheid opkomende technologieën zoals cryptocurrencies steunt. Dit gaat ervoor zorgen dat de VS onze plaats in de voorhoede van de steeds verder oprukkende wereldeconomie niet verliest.”

“We zijn er trots op samen te werken met vooruitstrevende regeringen en functionarissen zoals Ohio en penningmeester Mandel. Hiermee luiden we een ​​tijdperk van vertrouwen in. Wij vertrouwen de technologie van de essentiële financiële diensten van ons land.”

Penningmeester Josh Mandel van de staat Ohio zei op zijn beurt:

“We juichen Overstock toe omdat het het eerste nationale merk in Amerika is dat zich registreerde om belasting te betalen via cryptocurrency. Dat zij blockchain-technologie accepteren is zijn tijd ver vooruit en we zijn er trots op dat ze lid worden van OhioCrypto.com.”

Geen tussenpersonen meer

Overstock is de eerste grote retailer die cryptocurrencies accepteerde voor aankopen. De webretailer accepteert al sinds 2014 cryptocurrency. In datzelfde jaar richtte het bedrijf ook Medici Ventures op, een dochteronderneming die zich richt op het toepassen van blockchain technologieën op bestaande industrieën om tussenpersonen te elimineren, kapitaal te democratiseren en handel nieuw leven in te blazen.

Op dit moment beheert Medici Ventures een wereldwijde portefeuille van negentien bedrijven. Deze bedrijven richten zich voornamelijk op blockchain en andere gerelateerde technologieën. Ook deze bedrijven zoeken naar manieren om de traditionele middle man te elimineren. De bedrijven zijn werkzaam in kapitaalmarkten, bancaire wereld en supplychains.

Luister hier het eerdere radiofragment terug:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.