Categorieën: Bitcoin nieuwsMining

Bitcoin miners uit China weggespoeld door overstromingen

Een miningfarm uit de Chinese provincie Sichuan is weggespoeld door zware regen en overstromingen. Dit heeft uiteraard tot gevolg dat de miners zware verliezen hebben geleden.

Communicatie via Pooling

Er zijn een paar hele grote miningbedrijven op de wereld. Wat betreft hashrate is Poolin de op drie na grootste, aldus TheBlockCrypto. Molly Zhang, een beheerder van het officiële Telegram-kanaal van Poolin, vertelde dat het gebouw en de miners in het gebouw niet van Poolin zelf zijn, maar dat sommige van haar klanten hostingdiensten van Poolin gebruikten.

Het bedrijf tweette twee video’s van de overstroming en de achtergelaten ravage. Ook zie je personeel in de modder graven om mining machines te redden.

Eerder vandaag tweette Red Li, mede-oprichter van de Chinese crypto outlet 8btc, dat sommige mining faciliteiten gisteren zijn weggevaagd door overstromingen in Sichuan. De miningbedrijven hebben veel schade opgelopen, maar hij voegt er ook aan toe dat de situatie niet zo erg is als vorig jaar.

8btc meldt ook dat de eigenaren van de miners de verliezen van de schade zelf moeten dragen, omdat verzekeringspolissen dit niet dekken. Het is vooralsnog onduidelijk om hoeveel miners het gaat. Wel is duidelijk dat in ieder geval één eigenaar al voor meer dan 1 miljoen yuan schade heeft opgelopen. Dat is ongeveer 128.000 euro.

Goedkope en schone energie

Chinese miners bevinden zich voornamelijk in een handjevol provincies: tachtig procent zit in Sichuan, de rest is verdeeld over Yunnan, Guizhou, Tibet, Xinjiang en Heilongjiang.

Er is een reden waarom er zoveel miners in de provincie Sichuan zitten. Deze plek heeft namelijk lage elektriciteitskosten (zeker tijdens het regenseizoen), snel internet, en lage temperaturen waardoor er niet in koeling geïnvesteerd hoeft te worden. Die lage elektriciteitskosten komt omdat duurzame energie in deze regio’s een overproductie van dertig procent hebben.

Die goedkope energie heeft ook een keerzijde: er is een wildgroei aan illegale miners, zij werken zonder vergunning of officiële goedkeuring van de lokale overheid. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar illegale mine activiteiten in de regio.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Polkadot wil profiteurs van zijn platform weren door aan het algemene welzijn te denken

Polkadot is een relatief nieuw project en richt zich voornamelijk op netwerkoverschrijdende transacties. Verschillende blockchains…

16 uur geleden

Craig Wright klaagt Bitcoin ontwikkelaars aan om ‘zijn’ 4 miljard euro terug te krijgen

De controversiële Australier Craig Wright klaagt Bitcoin-ontwikkelaars aan in een poging om 4 miljard euro…

20 uur geleden

De prijs van het succes van bitcoin, met Madelon Vos, Toon Schraven en Herbert Blankesteijn

Tijdens de podcast Cryptocast van BNR spreken Madelon Vos, Toon Schraven en Herbert Blankesteijn over de…

2 dagen geleden

Een van de oudste banken van Zwitserland biedt nu handel in Bitcoin, Ethereum en Tezos aan

Bordier & Cie SCmA, een Zwitserse privébank opgericht in 1844, biedt nu handel in bitcoin…

2 dagen geleden

Amerikaanse grootbank adviseert bitcoin in portfolio op te nemen

JP Morgan zegt dat de vraag naar bitcoin hoger is dan het daadwerkelijke aanbod en…

3 dagen geleden

Grayscale overweegt meer keuze voor grote investeerders: Polkadot, Chainlink, Cardano en meer

Het cryptocurrency investeringsfonds Grayscale is van plan om meer cryptomunten aan te bieden voor institutionele…

3 dagen geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde crypto-platform van Nederland.

Ga direct naar BTC Direct