Nieuwe economie na corona verschuift van papier naar digitaal, impact op koers XRP

Je hoort steeds vaker de hippe spreuk: Never waste a good crisis. De wereldeconomie kan tijdens de crisis de transitie maken van papier naar digitaal. Dat zegt Navin Gupta, de directeur van Ripple voor eigenlijk de hele wereld behalve Europa en Amerika.

Betalingen gaan van papier naar digitaal

De crisis rondom het coronavirus heeft de wereld nu al ingrijpend veranderd. Denk aan onze volksgezondheid, een hernieuwde waardering voor vitale beroepen, ons dagelijkse leven maar ook op economisch gebied.

Volgens Gupta gaat de wereldeconomie van papier naar digitaal. Dat lijkt voor ons misschien al een gepasseerd station, maar er zijn nog heel veel landen en culturen waarbij waardeoverdracht grotendeels fysiek wordt afgehandeld. Hij gaat daarbij uit van de kracht van zijn eigen product. Ripple zou moeten laten zien hoe mensen en bedrijven tijdens deze lockdown elektronische betalingen moeten gebruiken in plaats van analoog.

Willen niet meer terug naar fysiek geld

Gupta werd geïnterviewd door Finance Magnates, hij ging in op de impact van de Covid-19-crisis op de economie. De gebruikers die nu elektronische betalingen beginnen te gebruiken, willen mogelijk niet terug naar papieren betalingen.

Gupta zei hierover:

We zien een grote verschuiving van papier, of op aanraking, of fysiek, naar digitaal. Dus als Rachel de keuze had, zou ze niet graag naar een fysieke winkel gaan als ze een app kan gebruiken om de overdracht mogelijk te maken.

Klanten groeien

Daarnaast zei Gupta dat er een verschuiving is geweest bij hun financiële en technologische klanten en de activiteiten die zij uitvoeren. Deze bedrijven groeien en dat is het gevolg van het coronavirus.

Gebruikers proberen al het mogelijke te doen om hun goederen en diensten te kunnen betalen zonder afhankelijk te zijn van traditionele papieren betalingen. Hij zegt dat Ripple diensten biedt aan financiële bedrijven van over de hele wereld die snelle en grensoverschrijdende betalingen moeten verrichten.

Regeringen maken ook gebruik van crisis

Hoewel Gupta dit als een positieve zaak beschouwt, zegt hij ook dat overheden deze crisis niet onbenut laten. Regeringen maken van deze gelegenheid gebruik om beter belasting te innen, individuen te controleren en meer informatie te krijgen over burgers, hun betalingen, wat ze doen en waar ze zijn.

Zoals Gupta al zei, dit zal technologie naar het grote publiek brengen. Dit is volgens hem een van de redenen waarom de On-Demand Liquidity (ODL) -service van Ripple een stijging zou kunnen maken als het gaat om het verplaatsen van geld. Met deze dienst kunnen gebruikers en bedrijven geld over de grenzen heen verzenden zonder afhankelijk te zijn van traditionele systemen.

Effect op de koers van XRP

Het coronovirus werd op 31 december 2019 voor het eerst gemeld bij het WHO. Maar de impact op de Westerse economie liet op zich wachten tot 12 maart. Dat zie je hieronder ook. Op 12 maart zakt de koers in elkaar. Sindsdien is de waarde van XRP lichtjes gestegen, net als de rest van de cryptomarkt. Dit hoeft dus niet per se te komen door alle redenen die Gupta aanhaalt.

Volg de live koers van XRP. Op deze pagina vind je handige grafieken, statistieken en een ROI-tabel.

Live XRP koers

koers xrp


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.