Bitcoin officieel betaalmiddel in Paraguay? Over de geruchten met PayPal

Er gaan geruchten dat Paraguay aan een groot bitcoin project met PayPal werkt. Deze geruchten worden gevoed door Carlitos Rejala, lid van het Huis van Afgevaardigden. Afgelopen weekend werd bekend dat de president van El Salvador bitcoin wil toevoegen als officieel betaalmiddel in zijn land, kan Paraguay volgen?

Paraguay kan volgende worden

Carlos Antonio Rejala Helman, afgevaardigde van Paraguay, liet doorschemeren dat het land deze week een groot Bitcoin-gerelateerd project zou lanceren met PayPal. Dit deelde hij op zijn sociale-mediakanalen vanochtend. Hij schreef:

‘Zoals ik lang geleden al zei, moet ons land hand in hand gaan met de nieuwe generatie. Het moment is gekomen, ons moment. Deze week starten we met een belangrijk project om Paraguay voor de ogen van de wereld te innoveren!’

Weinig bekend behalve maanmissie

Hoewel er nog niet veel details zijn op dit moment (understatement, want dit hele artikel is gebaseerd op bovenstaande tweet), is het uiteraard ontzettend bullish dat op landniveau over bitcoin wordt gesproken. Carlitos Rejala rondde zijn boodschap af met de woorden ‘the real one to the moon’, vergezeld van hashtags voor BTC en PayPal.

‘To the moon’ is een van de favoriete kreten van crypto, en wordt gebruikt om te verwijzen naar enorme prijsstijging van cryptocurrency’s. De politicus plaatste ook een foto van zichzelf met laser eyes, een op Twitter gebaseerde meme. Sinds begin 2021 zijn lasereyes een trend geworden, het idee is om je profielfoto van laserogen te voorzien, tot de bitcoin koers 100.000 dollar is.

Het plaatsen van een lasereye-foto wordt gezien als een statement, je laat online zien dat je achter Bitcoin staat.

Fan van El Salvador

Vooropgesteld, er is dus nog weinig bekend. Maar wat wel een feit is, is dat deze tweet twee dagen komt nadat de president van El Salvador, Nayib Bukele, zijn plannen aankondigde om een ​​wetsvoorstel in te dienen om van bitcoin een wettig betaalmiddel te maken. Jack Mallers, oprichter van lightning wallet Strike, introduceerde Bukele’s vooraf opgenomen bericht en vertelde dat hij de afgelopen maanden in El Salvador had gewerkt om de acceptatie van Bitcoin te vergroten.

Het bruggetje naar Paraguay, is dat Rejala bekend staat om het respect dat hij voor Bukele heeft. Hij beschrijft zichzelf als ‘Bukele Paraguayo’, wat ‘Paraguayaanse Bukele’ betekent. Zijn vastgezette bericht op Twitter is een bericht gericht aan Bukele met de tekst ‘Bedankt voor uw voorbeeld.’

Landen zijn aan zet

Een groot verschil tussen de plannen van Paraguay en El Salvador, is de betrokkenheid van PayPal bij eerstgenoemde. Het betalingsbedrijf heeft grote stappen gezet om Bitcoin te adopteren, waardoor crypto-betalingen en opnames naar wallets van derden mogelijk zijn. Daarnaast heeft El Salvador geen eigen valuta, Paraguay heeft guarani.

Eerst waren individuen aan zet, toen kwamen de bedrijven en grote investeerders en nu wordt er over bitcoin gesproken op landenniveau. Wat een spannende tijden.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.