Paraguayaans bedrijf importeert Argentijnse goederen met bitcoin

Rectificatie 19 februari: dit bericht is overgenomen van Cointelegraph. In eerste instantie leek het erop dat er een bitcoin transactie plaatsvond tussen twee overheden. Na nader onderzoek blijkt dat het om twee bedrijven gaat.


Het gaat niet om een groot bedrag, maar toch is het opvallend nieuws. Een Paraguayaans bedrijf heeft een exportdeal met een Argentijns bedrijf betaald met bitcoin.

Het bedrijf betaalde een organisatie uit buurland Argentinië 7.100 dollar in bitcoin om landbouwproducten zoals pesticiden te kopen. De bitcoins werden direct daarna overgemaakt in Argentijnse pesos om de deal compleet te maken.

Exportbetalingen in bitcoin

Beide organisaties gebruikten het Zuid-Amerikaanse Bitex als betaalprovider om de bitcoinbetaling te faciliteren. Bitex is vergelijkbaar met het Nederlandse Bitkassa of het globale BitPay. Volgens marketing manager Manual Beaudroit van Bitex is de bitcoin betaalprovider aangesloten bij het overheidsprogramma Exporta Simple. Dit overheidsprogramma faciliteert het exporteren van goederen minder waard dan 15.000 dollar.

Bitex maakt deze exportbetalingen dus mogelijk in bitcoin.

Argentinië, Paraguay en crypto

Argentinië is eerder deze week ook in het nieuws geweest als het om bitcoin gaat. In het land is het nu mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen met bitcoin. Argentijnen kunnen hun variant van de OV-chipkaart met bitcoin opladen, en met deze kaart door het land reizen per bus, metro of trein.

In ander nieuws: miningbedrijf Bitfury gaat samenwerken met een Zuid-Koreaans peer-to-peer platform Commons Foundation. Beide organisaties gaan miningapparatuur in Paraguay plaatsen om bitcoins te minen. Paraguay is een goede locatie om te minen, ze halen namelijk veel groene stroom uit hun hydro elektrische Itaipú dam.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.