Paris Hilton verkoopt tekening van kat voor 40 ETH (14.500 euro)

Met 40 ether, ofwel bijna 14.500 euro, kan je veel leuke dingen doen. Denk aan het kopen van een nieuwe of een tweedehands auto. Of een tekening van de kat van Paris Hilton. De Amerikaanse celebrity verkocht via een veiling op Cryptograph haar eigen kunstwerk voor het duizelingwekkende bedrag van 40 ether. De opbrengst gaat naar drie goede doelen die daklozen in Amerika steunen.

Tokens als verzamelobject

Cryptograph is een platform waarop (hand)tekeningen van bekende sterren worden geveild, in de vorm van een ERC-721 token op het Ethereum netwerk. Dat is een bijzondere token die niet inwisselbaar is voor een andere token. Ideaal voor wanneer je objecten wil verzamelen.

Vitalik Buterin, Erik Voorhees en Roger Ver waren een van de eersten die een tekening maakten voor het platform. Maar Cryptograhp weet steeds meer Amerikaanse beroemdheden te strikken.

De token die de tekening van Paris Hilton vertegenwoordigt, is nu voor 40 ether gekocht. De tekening kan je gewoon op het internet terugvinden, maar alleen degene die het gekocht heeft, is de eigenaar ervan.

Het schattige kunstwerk is gekocht door een anonieme bieder met het pseudoniem Adirolls. Deze persoon kocht eerder ook een stukje tekst van bitcoin cash-voorman Roger Ver voor 7 ether en een stuk code van ontwikkelaar Vlad Zamfir voor 10 ether.

In totaal spendeerde Adirolls dus 57 ether (ruim 20.500 euro met de koers van nu) aan de drie kunstwerken!

Goede doelen

De opbrengst van de tekening gaat naar de voedselbank van Los Angeles, naar Meals on Wheels en BB4Homeless. Laatstgenoemde organisatie verstrekt bedden voor daklozen in acht landen.

Ook meebieden? De veiling van Paris Hilton is helaas al afgerond, maar er lopen nog twee veilingen.

Voor meer dan 0,4 ether (144 euro) ben je bijvoorbeeld in het bezit van een zelfgeschreven stukje tekst van acteur Dash Mihok, onder andere bekend van TV-series Gothan en Law & Order.

Ook kan je een.. tja..  abstract kunstwerk kopen van actrice Tichina Arnold, bekend van films zoals Wild Hogs, Drillbit Taylor en Big Momma’s House.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Opbrengst niet voor de poes!☺??

    18 augustus 2020