Satoshi Nakamoto zal waarschijnlijk nooit zijn bitcoins gebruiken

Volgens onderzoeker Sergio Demian Lerner zal Satoshi Nakamoto nooit meer zijn bitcoins verplaatsen. Satoshi Nakamoto is de anonieme bedenker van bitcoin. Lerner gelooft dit, omdat Satoshi onbaatzuchtig zou zijn, en het beste met bitcoin voor heeft.

Het beruchte Patoshi patroon

Sergio Demian Lerner houdt zich bezig met het ontwikkelen van RSK, een smart contract platform voor bitcoin. Maar hij heeft ook een opvallend patroon ontdekt, wat hij het Patoshi patroon noemt.

Volgens hem gebruikte een miner in de zeer vroege dagen van bitcoin een iets ander algoritme om 1,1 miljoen bitcoins te minen. Veel mensen geloven dat deze miner niemand minder dan Satoshi Nakamoto is.

Velen vragen zich af wat de invloed op de prijs is wanneer Satoshi besluit zijn 1,1 miljoen bitcoins te verkopen. Volgens sommige analisten kan dat een catastrofale impact hebben op de prijs. Zij zien het als een blijk van wantrouwen. Want wat als zelfs Satoshi geen vertrouwen heeft in zijn eigen bitcoin?

Lerner gelooft echter dat het nooit de bedoeling is van Satoshi om zijn coins te verplaatsen of te verkopen. In een Ask Me Anything op Reddit vertelt Lerner dat hij denkt dat Satoshi altruïstisch van aard is. De bedenker van bitcoin ziet zijn project graag slagen, en dat gaat niet lukken wanneer hij zijn coins verkoopt.

Satoshi heeft zijn coins nog nooit verplaatst

Op woensdag 20 mei was de bitocin-community even in paniek, omdat iemand 50 bitcoins verzond uit een elf jaar oude wallet. Zou het de bedenker van bitcoin zijn geweest? Misschien wel door deze onzekerheid daalde de koers van bitcoin met duizend dollar in een uur.

Maar analist Nic Carter kwam snel met duidelijkheid, want de bitcoins waren niet te herleiden uit het Patoshi patroon van Lerner. In elf jaar tijd heeft Satoshi zijn 1,1 miljoen geminede coins dus nog nooit verplaatst. Dat is nog eens HODL’en!

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • En op zes december komt de Sint

    6 juni 2020