PayPal biedt vanaf 2021 bitcoin aan, 26 miljoen winkels aangesloten

PayPal heeft bekend gemaakt dat alle 350 miljoen klanten binnenkort op het platform terecht kunnen voor het kopen, verkopen en vasthouden van cryptocurrency’s. En dat is nog niet alles, PayPal klanten kunnen ook met crypto’s betalen bij alle 26 miljoen winkels die aangesloten zijn bij het netwerk van de betaaldienst. Dat vertelt PayPal in een persbericht aan Reuters. De eerdere geruchten blijken dus waar te zijn.

Adoptie van digitale munten bevorderen

PayPal hoop dat de nieuwe dienst het wereldwijde gebruik van digitale valuta zal aanmoedigen. Ook kan je deze ontwikkeling volgens de betaaldienst zien als een voorbereiding op de komst van digitale valuta van centrale banken. Dat vertelt directeur Dan Schulman in een interview met Reuters:

“We werken met centrale banken en denken aan alle vormen van digitale valuta en hoe PayPal een rol kan spelen.”

Eerste helft van 2021 live in meerdere landen

Klanten kunnen nog niet direct bitcoin kopen met PayPal. Volgens het persbericht kunnen Amerikaanse klanten in de komende weken al cryptocurrency’s kopen, verkopen en vasthouden. Daarna breidt PayPal de dienst ook uit naar Venmo, een mobiele betaaldienst. In de eerste helft van 2021 kunnen klanten uit andere landen ook bitcoin kopen.

Dit is groot nieuws, want PayPal heeft een groot bereik. Het bedrijf dat in Californië is gevestigd heeft wereldwijd 346 miljoen actieve rekeningen, en verwerkte 222 miljard dollar in betalingen in het afgelopen kwartaal.

Transacties worden afgewikkeld in dollars

Vanwege de koersbeweeglijkheid van cryptocurrency’s worden transacties uiteindelijk afgewikkeld in fiat valuta, zoals de Amerikaanse dollars. PayPal vertelt dat winkeliers dus geen betalingen in cryptocurrency zullen ontvangen. Het is nog niet bekend hoeveel commissie PayPal vraagt voor hun cryptocurrency-betalingen.

PayPal vertelt aan Reuters dat de eerste voorwaardelijke cryptocurrency-licentie van het New York State Department of Financial Services binnen is. Dit betekent dat de betalingsdienst cryptocurrency zoals bitcoin, ethereum, bitcoin cash en litecoin mag kopen. PayPal werkte samen met Paxos Trust Company om deze licentie te verkrijgen.

Lees het persbericht op Reuters hier.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.