PayPal breidt crypto-dienstverlening uit, nu ook mogelijk om crypto naar eigen wallet te sturen

De digitale betaalgigant PayPal ziet toekomst voor crypto en voegt nieuwe mogelijkheden toe voor gebruikers van de app. Vanaf het heden is het mogelijk om crypto vanuit PayPal naar andere wallets te sturen. PayPal heeft hiertoe besloten nadat bleek dat hier veel vraag naar is. In eerste instantie kreeg PayPal veel kritiek vanuit de crypto-gemeenschap, omdat het niet mogelijk was om crypto naar eigen wallets te sturen.

PayPal gaat Revolut achterna

PayPal is niet de eerste uit de traditionele financiële industrie die deze mogelijkheid aan hun platform toevoegt. Met de keuze om het voor gebruikers mogelijk te maken om crypto naar een externe wallet te sturen gaat het de neobank Revolut achterna. Revolut opende deze mogelijkheid al voor haar gebruikers in mei van het afgelopen jaar. Wat dat betreft is PayPal laat met het toevoegen van deze optie, maar over de gehele traditionele financiële industrie gemeten zijn ze hiermee een voorloper.

“Het toevoegen van de mogelijkheid om crypto te versturen en ontvangen is een volgende. Stap in onze reis om een meer inclusief en effectief financieel systeem te bouwen”, aldus Jose Fernandez da Ponte, het hoofd van blockchain, crypto en digitale valuta bij PayPal. “We zijn enorm enthousiast over het feit dat we hiermee PayPal-gebruikers aan andere wallets, beurzen en applicaties verbinden en we zullen doorgaan met het toevoegen van extra mogelijkheden, producten en diensten in de maanden die voor ons liggen”, zo ging Fernandez da Ponte verder.

PayPal onderzoekt mogelijkheden eigen stablecoin

Dat is niet het enige. Begin dit jaar bevestigde PayPal dat het onderzoek doet naar een eigen door de Amerikaanse dollar gedekte stablecoin. Bloomberg wist ook te melden dat er code in de iOS-app van PayPal te vinden is waarin wordt gesproken over een zogenaamde “PayPal Coin” met een heel eigen logo. Een vertegenwoordiger van het bedrijf vertelde destijds echter dat het ging om een voortbrengsel van een interne hackathon.

“We onderzoeken een stablecoin en als we besluiten daarop door te pakken, dan gaan we uiteraard nauw samenwerken met de relevante regelgevers”, aldus Fernandez da Ponte over de ambities van PayPal. Een stablecoin van een betrouwbare partij zou na het Terra-debacle zeker geen slechte toevoeging voor de industrie zijn.

Crypto speelt sleutelrol in groeiplan PayPal

Tijdens de meest recente presentatie van de kwartaalcijfers van PayPal bevestigde CEO Dan Schulman dat crypto een belangrijke rol speelt in de toekomstplannen van het bedrijf. Dusdanig dat Schulman zelfs sprak over een sleutelrol in de toekomst van PayPal. “We moeten vol investeren in de ontwikkeling van de digitale wallet”, aldus de CEO van PayPal tijdens zijn verhaal. Volgens Schulman is dit waar de toekomst van zijn industrie ligt en daarmee ook de toekomst van PayPal.

Schulman deelde tijdens de presentatie van de cijfers dat meer dan 50 procent van de gebruikers van PayPal ook de digitale wallet gebruikt. Klanten die de digitale wallet gebruiken doen gemiddeld voor 25 procent meer aan transacties dan andere klanten. Interessant is ook dat 70 procent van de koop-nu-betaal-later gebruikers dit deden via de digitale wallet van het bedrijf. We kunnen dan ook zeer waarschijnlijk nog veel verwachten van PayPal op het gebied van crypto.

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.