Brief PayPal aan Europese Commissie bevestigt interesse in cryptocurrency’s

Een brief van PayPal aan de Europese Commissie lijkt te bevestigen dat PayPal in ieder geval geïnteresseerd is in cryptocurrency. De geruchten van eind juni zijn daarmee dus nog niet bevestigd, maar

PayPal volgt cryptocurrency op de voet

Volgens het document is de brief al op vrijdag 20 maart ingediend. De brief is bedoeld als een reactie op de openbare raadpleging van de Europese Commissie over de opbouw van een EU-kader voor markten in crypto-activa. De feedbackperiode hiervoor liep van december 2019 tot en met maart dit jaar.

In de brief zegt PayPal dat het bedrijf “de wereldwijde ontwikkelingen in crypto, blockchain en gedeelde grootboeken voortdurend volgt en evalueert”. PayPal zegt voorstander te zijn van een “geharmoniseerde” regelgevingsaanpak, en wil innovatie niet wil beperken.

Verder vertelt PayPal over zijn verhouding met crypto assets, en geeft het bedrijf aan dat ze in 2019 een samenwerking sloten met de Libra Association om “meer te leren over het gebruik van blockchaintechnologie om financiële diensten te leveren aan de unbanked.”

Korte samenwerking met Libra

De samenwerking met Libra duurde overigens niet lang, als we de brief van PayPal moeten geloven. Pas op, dit is een van de meest lange zinnen die je ooit hebt gelezen:

“Sinds het begin van het project heeft PayPal unilaterale en tastbare stappen ondernomen om zijn capaciteiten op dit gebied verder te ontwikkelen, en heeft daarom – zonder de waarde van het project in twijfel te trekken – de beslissing genomen om niet deel te nemen aan de Libra Association en zich te blijven richten op het bevorderen van onze bestaande missie en zakelijke professionals om de toegang tot financiële dienstverlening te democratiseren.”

Zijn de geruchten wel waar?

Eind juni bevestigden drie anonieme bronnen aan Coindesk dat PayPal van plan is om cryptocurrency te verkopen via hun populaire platform. Dat gerucht werd met veel enthousiasme ontvangen binnen de cryptowereld, het zou betekenen dat 325 miljoen gebruikers wereldwijd toegang krijgen tot cryptocurrency’s. Het is nog lang niet zeker of deze geruchten waar zijn, maar PayPal houdt cryptocurrency dus wel nauwlettend in de gaten.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.