Binnen drie maanden kunnen 350 miljoen PayPal gebruikers bitcoin kopen en verkopen

Drie anonieme bronnen hebben tegen Coindesk verklaard dat PayPal van plan is om cryptocurrency te verkopen via hun populaire platform. PayPal heeft 325 miljoen gebruikers wereldwijd dus het is niet gek dat dit nieuws positief werd ontvangen.

Op dit moment kan PayPal worden gebruikt als een middel om geld op te nemen van beurzen zoals Coinbase, maar direct crypto kopen bij PayPal? Dat is nieuw. Daarnaast ken je PayPal ook als betaalmodule om online makkelijk internationale betalingen te verrichten.

PayPal en Venmo krijgen wallet

“Ik heb begrepen dat ze gaan toestaan dat crypto rechtstreeks bij PayPal en Venmo kan worden gekocht en verkocht,” aldus een anonieme bron tegen CoinDesk. “Ze gaan een soort van ingebouwde wallet functionaliteit bouwen, zodat je het daar kunt opslaan.”

Het is onduidelijk welke of hoeveel cryptocurrency’s beschikbaar zullen zijn. De anonieme bron verwacht dat PayPal met meerdere beurzen samen gaat werken om liquiditeit te krijgen. De verwachting is dat PayPal gebruik maakt van CoinBase en het Luxemburgse Bitstamp, maar geen van deze twee bedrijven heeft dit bevestigd. Ook PayPal en Venmo hebben nog niet gereageerd.

Binnen drie maanden

Een andere anonieme bron bevestigt bovenstaande informatie en voegt daaraan toe dat de nieuwe dienst van PayPal binnen drie maanden uitgerold wordt.

Begin dit jaar plaatste PayPal vacatures om het nieuwe Blockchain Research Group te versterken. PayPal plaatste acht vacatures: vier in San José in de VS en vier in Singapore.

Vorig jaar flirtte PayPal nog met het door Facebook geleide Libra, maar nu richten ze zich op hun eigen cryptoproject.

Over Venmo

Daarnaast schijnt Venmo ook een rol te krijgen in dit project, maar het is nog niet duidelijk op welke manier, behalve dat je crypto kunt kopen via deze app. Venmo is een mobiele betaaldienst van PayPal.

Venmo rekeninghouders kunnen via een mobiele telefoon app geld overmaken naar anderen; zowel de verzender als de ontvanger moeten in de VS wonen. Dit kun je vergelijken met hoe wij in Nederland Tikkie gebruiken.

PayPal weigerde commentaar te geven op de plannen.

Bitcoin koers geeft wel commentaar

Maar hoe reageerde de bitcoin koers op dit nieuws? Die schoot gisteravond omhoog naar 9.723 dollar. Het gerucht van PayPal werd om 19.00 Nederlandse tijd gedeeld en ongeveer 4 uur later bereikte de koers onderstaand hoogtepunt. Of het nieuws van PayPal van invloed is op de technische indicatoren van de bitcoin koers, dat lees je later in onze technische analyse.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ben ik de enige die ziet eth bch heeft ingehaald!

    23 juni 2020