Bitcoin nieuws

PayPal boekt miljardenomzet in eerste kwartaal, mede door cryptocurrency?

PayPal verdient goed sinds het platform ook crypto’s aanbiedt zoals Bitcoin en Ethereum. Dat blijkt uit kwartaalcijfers (PDF) van het eerste kwartaal van 2021. Op woensdag 5 mei kondigde het bedrijf een kwartaalomzet aan van 6,03 miljard dollar en een winst per aandeel van 1,22 dollar. Het is niet duidelijk hoeveel omzet of winst PayPal heeft gehaald uit zijn crypto-diensten.

Explosieve groei

Op jaarbasis is de omzet van PayPal gestegen met 31 procent. Mede door de pandemie wordt er meer online betaald. Dan Schulman is CEO van PayPal, hij ziet toekomst in digitale betalingen:

“Onze sterke resultaten over het eerste kwartaal tonen aan dat onze activiteiten aanhoudend dynamisch zijn nu de wereld overschakelt op de digitale economie.”

PayPal heeft nu een recordaantal van 14,5 miljoen nieuwe actieve rekeningen, waaronder 1,5 miljoen nieuwe handelsrekeningen. De betalingsverwerker hoopt dit jaar nog eens 52 tot 55 miljoen nieuwe gebruikers toe te voegen aan zijn platform.

Mede door cryptocurrency

Waar komt deze groei vandaan? Je kan niet om de corona-pandemie heen, maar er speelt ook iets anders. In oktober vorig jaar kondigde PayPal aan dat het vanaf 2021 mogelijk is om binnen het platform Bitcoin en Ethereum te kopen en te verkopen. In april werd bekend dat dochterbedrijf Venmo ook cryptodiensten gaat aanbieden aan zijn 70 miljoen klanten.

Het is dus niet duidelijk hoeveel PayPal heeft verdiend met het aanbieden van cryptocurrency’s, maar gezien de groei van Bitcoin en Ethereum in 2021 heeft de betalingsverwerker waarschijnlijk wel een graantje mee kunnen pikken.

In een videocall met investeerders woensdagmiddag, ging Schulman nog kort in op het belang van cryptocurrency’s. Schulman merkt dat de technologie die ten grondslag ligt aan de financiële infrastructuur van de wereld snel aan het evolueren is:

“Zowel cryptocurrency’s als door centrale banken uitgegeven digitale valuta’s kunnen een cruciale rol spelen bij het vormgeven van een meer inclusief herstel en een rechtvaardiger financieel systeem.”

De CEO van PayPal verwacht dat de helft van zijn klantenbestand in de toekomst cryptocurrency’s gaat gebruiken. Schulman merkt ook op dat de helft van zijn crypto-klanten de PayPal app dagelijks opent.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

Waarom vrijdag 25 juni een belangrijke dag is voor Ethereum, recordaantal contracten vervallen

Op vrijdag 25 juni vervallen een recordaantal Ethereum opties, terwaarde van bijna 1,5 miljard dollar.…

11 uur geleden

Nieuwe Ethereum upgrade EIP-1559 gelanceerd op testnet Ropsten

Ethereum's langverwachte upgrade Londen is gelanceerd op het testnet Ropsten. Deze upgrade volgt op Berlijn, dat…

13 uur geleden

Ripple wil weten of medewerkers financiële waakhond mogen handelen in cryptocurrency zoals XRP, Bitcoin en Ethereum

De rechtszaak van de SEC tegen Ripple wordt voor iemand aan de zijlijn steeds interessanter…

15 uur geleden

Analyse: Wanneer breekt Bitcoin door 40.000 dollar?

Wat een achtbaan! Dinsdag bereikte bitcoin de laagste prijs sinds het begin van dit jaar.…

17 uur geleden

Cryptocurrency beurs blijkt oplichting, 3 miljard euro aan bitcoin gestolen

Twee Zuid-Afrikaanse broers, Ameer en Raees Cajee, zijn naar verluidt verdwenen en hebben 3,02 miljard…

19 uur geleden

Bitcoin mining fabrikant opent farm in Kazachstan

Normaal gesproken verdient Canaan geld met de verkoop van ASIC mining machines. Maar het bedrijf…

1 dag geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde platform van Europa.

Naar BTC Direct