PayPal lid van Trust, het cryptonetwerk van Coinbase

PayPal is lid geworden van het TRUST-netwerk van Coinbase om te voldoen aan de travel rule (reisregels) van de Amerikaanse financiële sector.

PayPal sluit zich aan bij TRUST Network

Volgens een blogpost van Coinbase op 22 augustus heeft de betalingsgigant PayPal zich aangesloten bij Coinbase’s Travel Rule Universal Solution Technology (TRUST) -netwerk.

Met de andere leden van het TRUST-netwerk zal PayPal werken aan het verbeteren van de naleving van de zogenaamde Travel Rule die door de Bank Secrecy Act van Amerikaanse financiële instellingen wordt vereist. Deze regel vereist dat financiële instellingen informatie over klanten delen wanneer die klanten transacties uitvoeren boven een bepaald bedrag.

Gecoördineerde internationale aanpak tegen witwassen

In 2019 adviseerde de Financial Action Task Force, een internationaal orgaan dat antiwitwasbeleid ontwikkelt voor de G-7 en nog eens 30 andere ontwikkelde landen, een gecoördineerde aanpak om het witwassen van geld en terrorismefinanciering te bestrijden.

De regel vereist dat cryptobedrijven informatie doorgeven van de verzender en de ontvanger van cryptotransacties die een bepaalde drempel overschrijden. Die drempel ligt niet bijzonder hoog, elke cryptotransactie van boven de 1000 dollar zou in theorie gemeld moeten worden.

In de praktijk wordt van een cryptobedrijf verwacht dat wanneer cryptovaluta met een waarde van meer dan 1.000 dollar wordt verhandeld tussen twee partijen, de persoonlijke informatie van de verzender wordt doorgegeven aan de cryptoserviceprovider van de ontvanger en vice versa. Stel dat je broer 1000 dollar aan bitcoin verzendt van Coinbase naar jouw account bij Binance US, dan ontvangt Binance US de identiteitsgegevens van jouw broer via Coinbase.

Ondergrens VS ligt op 3000 dollar

Lidstaten mogen er zelf voor kiezen om deze richtlijnen te interpreteren en versies te implementeren die het beste passen bij hun lokale crypto-industrie. De Verenigde Staten heeft ervoor gekozen om niet 1000 dollar als ondergrens te hanteren, maar 3000 dollar.

Bij elke transactie boven de 3000 dollar wordt de cryptoserviceprovider (in ons voorbeeld Coinbase) verplicht om informatie uit te wisselen over het transactiebedrag, de uitvoeringsdatum en de identiteit van de cryptoserviceprovider.

Wat doet Trust?

Het TRUST-netwerk van Coinbase heeft tot doel de benodigde data vrij te geven en tegelijkertijd de privacy van gebruikers te beschermen. Het zal het gebruik van een centrale opslag van gebruikersgegevens vermijden en ervoor zorgen dat de leden betrouwbaar zijn door middel van een compliance- en risicobeheeroplossing van Exiger.

Hoewel het TRUST-netwerk in februari slechts 18 leden had, is het de afgelopen maanden snel gegroeid. De beslissing van PayPal om lid te worden van TRUST brengt het aantal leden van de groep op 38.

Verschillende grote Amerikaanse cryptobeurzen, zoals Binance.US, Crypto.com, Gemini en Kraken, zijn naast Coinbase lid van TRUST. Andere bedrijven die bij het netwerk betrokken zijn, zijn onder meer de USDC-uitgever Circle, de investeringsmanager Fidelity Digital, de aandelen- en cryptohandel-app Robinhood en cryptoleenbedrijf Nexos.

PayPal en cryptocurrency

Sinds oktober 2020 kunnen klanten handelen in crypto bij PayPal. Deze zomer breidde het die functies verder uit, waardoor klanten in juni voor het eerst crypto konden opnemen en storten.

Vermoedelijk betekent het groeiende aanbod aan crypto-functies van PayPal dat het meer moet voldoen aan de regelgeving. En dat lijkt motivatie genoeg om lid te worden van het TRUST-netwerk.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.