Startup wil ‘PayPal voor crypto’ worden

UTRUST wil online betalingen met cryptocurrencies net zo eenvoudig en veilig maken als het gebruik van PayPal. Als het aan de Zwitserse startup ligt moeten snel duizenden Duitse webshops bitcoin accepteren als betaalmiddel.

Samenwerkingsverband

Een veelgehoorde kritiek op cryptocurrencies is dat ze moeilijk te gebruiken zijn als daadwerkelijk betaalmiddel, zowel voor de handelaar als de consument. Daar wil het Zwitserse UTRUST verandering in brengen, door zich te richten op de wereldwijde acceptatie van crypto bij online en fysieke verkooppunten.

De startup heeft recent een samenwerkingsverband gesloten met e-commerce bedrijf Gambio.de. Dit Duitse bedrijf heeft meer dan 25.000 webshops als klant. De samenwerking houdt in dat al deze duizenden online winkeliers op eenvoudige wijze cryptocurrencies kunnen accepteren als betaalmiddel. De crypto’s worden direct omgezet in fiat valuta. De webshop ontvangt dus wel zelf euro’s op hun bankrekening.

“De PayPal voor crypto”

UTRUST zegt zelf de “PayPal voor crypto” te willen worden. Hun product treedt namelijk op als bemiddelaar tussen koper en verkoper, en biedt bescherming aan beide partijen. Dat laatste kan erg aantrekkelijk zijn omdat de prijsovereenkomst zo wordt verzekerd. Ook kan UTRUST zo ingrijpen als twee partijen het bijvoorbeeld niet eens kunnen worden over een (terug)betaling. Door deze bescherming onderscheidt het zich van platformen als Coinbase en BitPay, die gelijksoortige diensten aanbieden.

Wereldwijde ambities

Volgens UTRUST omvatten de webshops van Gambio.de samen ongeveer 30% van alle e-commerce inkomsten uit Duitsland. UTRUST ziet deze samenwerking als het begin, uiteindelijk willen ze uitbreiden naar de rest van Europa. Dat moet weer leiden tot uitbreiding naar de rest van de wereld.

UTRUST werd in 2017 als ICO gefinancierd met 21,3 miljoen dollar aan crypto’s, en zal zijn commerciële intrede doen in het eerste kwartaal van 2019. Wie weet wordt het dan ook in Nederland steeds makkelijker om met crypto te betalen voor je online aankopen!


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.