Peter Schiff: ‘Elon Musk stuurde Bitcoin met één foto naar 70.000 dollar’

Als je al wat langer in de Bitcoin-industrie meeloopt, dan weet je dat Peter Schiff geen liefhebber van crypto is. Peter Schiff is een grote naam in de goudwereld, heeft een goudfonds en uit regelmatig kritiek op Bitcoin. Zijn volgende claim is dat Elon Musk er persoonlijk voor verantwoordelijk is dat Bitcoin in 2021 een all-time high van bijna 70.000 dollar mocht opschrijven.

Wat is het verhaal?

Op het moment dat Bitcoin rond de 10.000 dollar waard was, publiceerde Elon Musk de bovenstaande foto met een andere boodschap. Destijds ging het om het Bitcoin logo en liet hij uiteraard de naam van Donald Trump achterwege. Hiermee wilde hij op dat moment duidelijk maken dat hij zich enorm aangetrokken voelde tot Bitcoin.

Iemand met het aantal volgers en daarmee de macht van Elon Musk heeft de potentie om de markt te beïnvloeden. Op het moment dat Elon Musk dezelfde foto in de context van Bitcoin publiceerde, had de ondernemer ruim 40 miljoen volgers op Twitter.

Volgens Peter Schiff is dat een belangrijke reden geweest voor de uiteindelijke koersexplosie van Bitcoin. We kunnen niet ontkennen dat de interesse van Elon Musk (en later Tesla) in Bitcoin geholpen heeft met de opleving van Bitcoin. Aan de andere kant moeten we niet vergeten dat Tesla niet lang nadat ze Bitcoin kochten met een compleet ander statement kwam.

Tesla en Bitcoin

In februari 2021 werd bekend dat Tesla voor ruim anderhalf miljard dollar Bitcoin had aangeschaft. Niet lang daarna kwam het bedrijf echter met de boodschap dat ze voorlopig geen Bitcoin meer accepteren als betaalmiddel. De reden voor die beslissing is de klimaatimpact van Bitcoin, waar het bedrijf tijdens de investering niet genoeg over had nagedacht.

Pas als de mining-industrie voor tenminste 50 procent op duurzame energie draait, zou Tesla die beslissing heroverwegen. Als reactie daarop donderde de Bitcoin koers naar beneden, omdat iedereen dacht dat Tesla ook meteen zijn Bitcoin zou verkopen.

Dat is in die periode niet gebeurd, maar inmiddels zijn we meer dan een jaar verder en heeft Tesla bijna alle Bitcoin verkocht. Het heeft nu nog ongeveer 10 procent over van de Bitcoin die het oorspronkelijk kocht in 2021. Tesla en in het verlengde daarvan Elon Musk, zijn op die manier verantwoordelijk geweest voor een stevige koersdaling van Bitcoin in 2021. Om die reden gaat het argument van Peter Schiff over Elon Musk niet helemaal op.

‘Bitcoin klaar voor een crash’

Na de ellende bij FTX is de Bitcoin koers al ruim 20 procent van zijn waarde verloren. Het leek erop dat Bitcoin zich redelijk stabiel hield boven de 20.000 dollar, totdat de problemen bij het beursplatform aan het licht kwamen. Daarna donderde de koers naar beneden en inmiddels handelen zijn de bulls met de bears in gevecht om de grens van 16.000 dollar.

Volgens Peter Schiff blijft het daar niet bij, want in dezelfde tweet voorspelt hij een crash van Bitcoin naar tenminste 10.000 dollar. “Dat bericht van Elon Musk hielp de Bitcoin koers van 10.000 dollar naar bijna 70.000 dollar. Het is behoorlijk ironisch dat hij dezelfde foto gebruikt op het moment dat Bitcoin zich klaarmaakt om naar 10.000 dollar te crashen”, aldus Peter Schiff.

Overigens is dit niet de eerste keer dat Peter Schiff negatief is over Bitcoin. Door de jaren heen heeft hij meerdere malen geroepen dat Bitcoin ten onder zou gaan en tot nu toe zit hij er continu naast. In het bovenstaande bericht schrijf hij over de COVID-19 crash van Bitcoin van maart 2020, hetzelfde jaar waarin de bullrun begon die Bitcoin naar 69.000 dollar bracht.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.