Peter Slagter: ‘Haal je cryptovermogen naar Nederland toe!’

Wanneer je cryptomunten op buitenlandse exchanges hebt staan, doe je er goed aan deze zo snel mogelijk naar Nederland te halen. Dat is het devies van schrijver en podcasthost Peter Slagter. In een draadje op Twitter legt de auteur van het boek “Ons geld is stuk” uit waarom Nederlandse beurzen meer bescherming bieden.

Oproep Slagter

“Haal je cryptovermogen naar Nederland toe!”, begint Slagter zijn betoog met duidelijke taal. “Die oproep deed ik gisteren ook in de Cryptocast. Voor kleine en grote vermogens kan je bij Nederlandse partijen terecht. Dit handelingsperspectief moet meer aandacht krijgen in Nederlandse media!”

Mogelijk dominoveld

Een hoop grote bedrijven gaan momenteel gebukt onder de val van FTX. Volgens Slagter zitten hier echter geen hele grote verrassingen tussen. “Dit zijn allemaal bedrijven die zich in of dichtbij het FTX-imperium begeven. Het moet nog duidelijk worden in hoever het besmettingsrisico daadwerkelijk reikt, maar zo’n dominoveld kan onverwachte afslagen nemen.”

Risico’s in Nederland

Mogelijk vragen veel mensen zich af of je in Nederland dan wél helemaal veilig bent. Zoals het draadje van Slagter al doet vermoeden, vindt hij van wel. “In ieder geval zijn de meeste bedrijven al jaren bezig met vermogensscheiding en wordt voorbereid op MiCA, het nieuwe Europese regelpakket. En áls er wat gebeurt, val je onder Nederlands recht, en kan je het in eigen taal volgen.”

Belangrijk om te vermelden is dat Slagter doelt op bedrijven met Nederlandse roots zoals BLOX. Deze zijn geregistreerd bij de DNB en hebben hun hoofdvestiging staan in Nederland. Hier valt Binance dus niet onder, al werkt die partij wel aan een Nederlandse registratie. “Die heeft alleen betrekking op aan Wwft-gerelateerde regels (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme). Over consumentenbescherming en vermogensscheiding zegt dat niets. Pas in 2024 treedt MiCA in werking (daar is wel een licentie voor nodig).”

Grootste risico’s

Na de recente val van FTX stapelen de problemen zich op, waardoor de angst onder het grote publiek toeneemt. Het feit dat bijvoorbeeld crypto leenplatform Genesis opnames heeft stopgezet, maakt alles er niet bepaald beter op. Met name bedrijven die zich focussen staking, lending en yield farming zitten in de problemen. Simpel gezegd zijn dit alle drie methoden waarmee je passief inkomen kunt genereren uit je cryptocurrency’s.

Dit klinkt allemaal erg aantrekkelijk, maar deze manier van geld verdienen brengt wel de grootste risico’s met zich mee. De bedrijven die kampen met problemen bevinden zich dan ook voornamelijk in deze hoek. “Kijk naar wat je afneemt en verminder eventueel de blootstelling aan risicovolle producten”, benadrukt Slagter. “Je cryptovermogen naar Nederland verhuizen helpt daarbij, maar ook hier moet je goed kijken naar wat je afneemt.”

Delen:

Arthur heeft een brede achtergrond in het schrijven van artikelen en video-editing. Naast dat hij eerder voetbalcompilaties maakte voor zijn YouTube-kanaal, is hij ook werkzaam geweest voor Ajax Showtime en Ziggo Sport. Arthur kwam voor het eerst echt in aanraking met Bitcoin tijdens de bullrun van 2021 en is sindsdien overtuigd van de kracht van blockchaintechnologie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.