Koop pizza met bitcoin via het Lightning Network

Het is vandaag internationale pizzadag! Nou en, kan je je afvragen? Waarom schrijft een cryptonieuwswebsite hierover? Omdat pizza’s en bitcoin een leuke, gedeelde geschiedenis hebben.

Die geschiedenis begon op 22 mei in 2010. Toen vroeg iemand op een forum of iemand pizza voor hem had. De beloning was tienduizend bitcoin. Ja je leest het goed. Programmeur Laszlo Hanyecz, betaalde een andere forumgebruiker tienduizend BTC voor twee pizza’s van Papa John.

Je zou bijna kunnen zeggen dat bitcoin vanaf dat moment een succes is geworden, als je er zelfs al pizza mee kan betalen.

En in Nederland?

Ook in Nederland kan je pizza kopen met bitcoin. En dat gaat heel makkelijk. Sinds november 2013 kan je bij Thuisbezorgd.nl je pizza’s (en ander voedsel) betalen met bitcoin. De website is daarmee een van de eerste grote partijen die bitcoin accepteren als betaalmiddel.

Lightning Network pizza

Als je zou kunnen stellen dat bitcoin een succes is, omdat je er pizza mee kan kopen, dan is het Lightning Network ook een succes. Meer dan 150 mensen kochten deze week pizza met bitcoin met behulp van het Lightning Network.

Het bedrijfje Fold is een samenwerking aangegaan met Domino om de website https://ln.pizza/ te ontwikkelen. Vanaf deze website kan je pizza kopen, en betalen met bitcoin via het Lightning Network. De pizza kan overal in de Verenigde Staten worden bezorgd.

Hier stopt de ambitie van Fold niet, ze zijn bezig om partnerschappen aan te gaan met Starbucks, Whole Foods, Dunkin Donuts, Target en Uber.

“De gemiddelde aankoop was 25 dollar,” zei Reeves, de directeur van Fold. “Omdat de gemiddelde Lightning-betaling meestal lager is dan 5 dollar, is dit een mooie test om te kijken hoe het Lightning Network omgaat met hogere bedragen.”

Volgens 1ML heeft het lightning netwerk deze week records verbroken. Er zijn meer dan 26 duizend kanalen geopend. Door deze kanalen is voor 2,5 miljoen dollar verzonden, een stijging van 39 procent in vergelijking met een soortgelijke week vorige maand.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.