PlanB: ‘Bitcoin in 2025 naar 140.000 tot 200.000 dollar’

PlanB vergaarde enkele jaren geleden faam met het inmiddels gefaalde Stock-to-Flow model. Met zijn model was het voor het eerst in de geschiedenis mogelijk om een waarde te plakken op de schaarste van bitcoin. Het falen van zijn model betekent overigens niet dat PlanB met pensioen is, want hij deelt op dagelijkse basis nog interessante voorspellingen.

De volgende bullmarkt is begonnen

“Op een dag word je wakker en staat bitcoin zonder bijzondere gebeurtenis ineens op 21.000 dollar. Nog zeven dagen later staat bitcoin op 24.000 dollar en voor je het weet zelfs op 30.000 dollar. Sommigen zullen volhouden dat het een bull-trap is, maar anderen realiseren zich dat de bearmarkt voorbij is en de volgende bullmarkt is begonnen”, aldus PlanB op 25 oktober.

PlanB zegt hier letterlijk dat hij het idee heeft dat de volgende bullmarkt is begonnen voor bitcoin. Waar hij dat precies op baseert is niet duidelijk op basis van dit bericht, maar de analist kennende baseert hij zich vooral op cijfers.

Gisteravond hebben we al even mogen proeven van een plotselinge opleving van bitcoin. Volgens PlanB is dat echter nog maar het begin. Vanaf het huidige koersniveau heeft bitcoin nog een behoorlijke stijging voor de boeg als we binnenkort daadwerkelijk naar de 30.000 dollar (ongeveer evenzoveel euro’s) stijgen.

Waar gaat bitcoin heen?

Uiteindelijk ziet PlanB bitcoin tijdens de volgende bullrun in 2025 op een top van 140.000 tot 200.000 dollar uitkomen. Een top die volgens de analist gepaard gaat met een bodem van 70.000 dollar. Hij heeft het natuurlijk over de bullrun van 2025, omdat PlanB heilig gelooft in het effect van de halvings.

Zijn beroemde Stock-to-Flow model is immers ook gebaseerd op de halvings die bitcoin schaarser en schaarser maken. Een halving, voor mensen die dat niet weten, is de vierjaarlijkse halvering van de beloning voor bitcoin miners. De beloning voor het minen van een nieuw blok gaat iedere vier jaar door de helft, waardoor er steeds minder bitcoin in omloop komen.

In de bovenstaande tweet komt het geloof van PlanB in het effect van de halvings duidelijk terug. Hierin geeft de analist aan dat er inderdaad sprake is van macro-economische ellende, inflatie en oorlog, maar dat de volgende halving bitcoin op zeker weer zal laten pompen.

Bodem van 17.600 dollar

PlanB bevestigt op 24 oktober nogmaals dat hij verwacht dat we de bodem al gehad hebben. Op de vraag welke koers hij als bodem verwacht voor bitcoin tijdens deze bearmarkt, antwoord hij: “$17.600 (18 juni 2022).” Waarmee de analist duidelijk maakt dat hij verwacht dat bitcoin vanaf dit punt alleen maar verder omhoog kan klimmen.

Dat zou een welkome ontwikkeling zijn voor de industrie die eigenlijk al vanaf het begin van 2022 in een neerwaartse spiraal zit. Bitcoin heeft het enorm zwaar met de agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve, dat de rente verhoogt op het hoogste tempo sinds de jaren 70 van de vorige eeuw.

Het is goed mogelijk dat de uitspraken en voorspellingen van PlanB gelijklopen met het moment  dat de Federal Reserve gas terugneemt met de renteverhogingen. Wat de kans weer groter maakt dat de Nederlandse analist het bij het juiste eind heeft met zijn bodem van 17.600 dollar.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.