Playboy gaat foto’s en kunstwerken als NFT’s uitbrengen

Steeds meer bedrijven besluiten om NFT’s te lanceren, en Playboy is de meest recente uit dit lijstje. Het iconische tijdschrift gaat samenwerken met NFT martkplaats Nifty Gateway om digitale verzamelobjecten te verhandelen. Dat laat Playboy weten op Twitter.

Oude en nieuwe werken

Playboy is van plan om gebruik te maken van zijn indrukwekkende archief van fotografie en kunstwerken, maar werkt ook samen met moderne kunstenaars om nieuwe creaties te verkopen als crypto-verzamelobject. Playboy is ook van plan om beurzen aan te bieden om “opkomende en ondervertegenwoordigde kunstenaars te ondersteunen die toetreden tot de NFT kunstgemeenschap”.

Een NFT kan bijna elk type digitaal item vertegenwoordigen, waaronder stilstaande kunstwerken, geanimeerde beelden en videoclips. Zulke digitale kunstwerken en verzamelobjecten zijn schaars en kunnen worden geverifieerd via blockchain-technologie. Verzamelaars kunnen het kunstwerk vervolgens doorverkopen op secundaire marktplaatsen.

De eerste Playboy NFT bevat artwork van Mike “Slimesunday” Parisella. Dat is een voormalig Playboy-medewerker en kunstenaar die bekend staat om zijn composities en collages die je maar beter niet tijdens werktijden kan bekijken. “Slimesunday” is geen onbekende in de wereld van NFT’s, hij verkocht eerder al kunstwerken via de SuperRare-marktplaats en heeft zelfs bijgedragen aan een podcast over NFT’s.

NFT’s gaan hard

De NFT-markt voor kunstwerken is booming in 2021. Alleen al in februari is er voor zo’n 342 miljoen dollar aan digitale kunstwerken verhandeld op de drie grootste NFT-marktplaatsen. Dat is meer dan in heel 2020 samen. De duurste NFT aller tijden is die van crypto-kunstenaar Mike “Beeple” Winkelmann. In maart verkocht hij een NFT-kunstwerk voor maar liefst 69,4 miljoen dollar via een veiling van Christie’s.

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BTC Direct. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij de Telegraaf, Marketingfacts, Satoshi Radio, Frankwatching en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties