Categories: Bitcoin nieuws

Plus Token verkoopt 200.000 gestolen bitcoin, vermoedelijk exit scam

Op 14 augustus tweette venture capitalist Dovey Wan dat de recente prijsdaling van bitcoin komt door PLUS Token. Dit in China gevestigde bedrijfje wordt verweten een Ponzi constructie te hebben opgezet, en hebben onlangs 200.000 bitcoin op de markt gedumpt. Met als gevolg een flinke daling van de bitcoin koers.

The Big Scam

In de afgelopen vier dagen heeft de prijs van bitcoin meerdere klappen gekregen. De waarde is zelfs al een paar keer weer onder de tienduizend dollar gedoken. Deze prijsschommelingen komen vrij vaak voor in de cryptocurrency-markt. Dat is niet gek, bitcoin is de oudste cryptocurrency en zelfs die bestaat net tien jaar. Ook zijn er nog nauwelijks reguleringen. Hierdoor is het voor zogenaamde whales mogelijk om de markt te manipuleren ter zelfverrijking. Een whale is iemand of een partij die grote hoeveelheden crypto koopt of verkoopt.

De geruchten zijn dat de meest recente prijsdaling niks van doen heeft met marktmanipulatie.

Volgens een theorie van venture capitalist Dovey Wan, oprichter van Primitive Crypto, zou de recente prijsdaling komen door het dumpen van een grote hoeveelheid bitcoin, door PLUS Token.

Wat is PLUS Token?

PLUS Token was een mobiele online wallet, beschikbaar op zowel iOS- als Android. Het verschil met andere wallets is dat als je bitcoin bewaart in de wallet van PLUS Token, je een soort rente krijgt. De wallet gebruikt jouw coins om aan arbitrage trading te doen, waardoor je tussen de tien en achttien procent winst per maand zou krijgen. Met arbitrage wordt bedoeld dat er gebruik gemaakt wordt van de verschillende koersen van verschillende beurzen. Door snel te handelen kan het winst opleveren om op de ene beurs te kopen, en op de andere beurs met een gunstigere koers te verkopen.

Bij uitspraken als gegarandeerde winst zouden direct belletjes moeten gaan rinkelen. Helaas zijn er toch mensen ingetrapt, waarschijnlijk vanwege de snelle en eenvoudig te behalen winst.

Volgens Dovey Wan heeft PLUS Token op deze manier 200.000 bitcoin en 800.000 ether buitgemaakt. Dat is nu ongeveer drie miljard dollar waard. Met haar tweet probeert ze exchanges hiervan op de hoogte te stellen. Sinds juli probeert PLUS Token hun coins te verkopen via populaire exchanges zoals Huobi, Binance en Bittrex.

PLUS Token verstuurt hun cryptocurrency vanaf de volgende adressen:

1Dd5VTCkRtMG8bpuHZrjkLf1TeZ8cwZGDe
14BWH6GmVoL5nTwbVxQJKJDtzv4y5EbTVm

Hoe betrouwbaar is dit nieuws?

Dovey Wan baseert haar bevindingen op een relatief klein artikel van de South China Morning Post. Chinese autoriteiten en geen van de bovengenoemde beurzen bevestigen haar nieuws. En dat is bijzonder, dit zou zomaar een van de grootste exit scams uit de geschiedenis van cryptocurrency kunnen zijn.

Volgens Wan zou dit te wijten zijn aan de geringe kennis die de westerse wereld heeft over PLUS Token. Ook speelt de juridische status van cryptocurrency in China mee.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

‘Verkoop je aandelen in Amazon en koop bitcoin’

Mark Yusko hield een keynote speech op de Digital Asset Summit, waar hij het publiek een simpel maar controversieel advies…

16 uur ago

Gaan de koersen van altcoins binnenkort vlammen?

Bitcoin doet het goed in 2019. De koers is van januari tot het toppunt dit jaar gestegen met bijna 270…

18 uur ago

De decentrale revolutie waar bitcoin de vuist van is, aldus Toon Schraven bij de Telegraaf

Marketing manager Toon Schraven van BTC Direct was gisteren te gast bij de wekelijkse Crypto Update van De Telegraaf. In…

19 uur ago

Tim Draper: ‘Bitcoin koers wordt 250.000 dollar in 2023 door Lightning Network’

Het gaat dit jaar weer goed met bitcoin, en dan komen de goede voorspellingen vanzelf. Op een Blockchain Summit in…

1 dag ago

Grootste bank van Canada wil eigen crypto exchange openen

De grootste bank van Canada, de Royal Bank of Canada (RBC), overweegt een cryptocurrency-handelsplatform te openen. Ze hebben verschillende doelen…

2 dagen ago

Handel in bitcoin op recordhoogtes, stijging van een paar honderd procent op komst?

Het handelsvolume van bitcoin is op een recordniveau. Het 90-daags gemiddelde van de handel in bitcoins en bitcoin futurecontracten samen…

2 dagen ago