Categorieën: Bitcoin nieuws

Plus Token verkoopt 200.000 gestolen bitcoin, vermoedelijk exit scam

Op 14 augustus tweette venture capitalist Dovey Wan dat de recente prijsdaling van bitcoin komt door PLUS Token. Dit in China gevestigde bedrijfje wordt verweten een Ponzi constructie te hebben opgezet, en hebben onlangs 200.000 bitcoin op de markt gedumpt. Met als gevolg een flinke daling van de bitcoin koers.

The Big Scam

In de afgelopen vier dagen heeft de prijs van bitcoin meerdere klappen gekregen. De waarde is zelfs al een paar keer weer onder de tienduizend dollar gedoken. Deze prijsschommelingen komen vrij vaak voor in de cryptocurrency-markt. Dat is niet gek, bitcoin is de oudste cryptocurrency en zelfs die bestaat net tien jaar. Ook zijn er nog nauwelijks reguleringen. Hierdoor is het voor zogenaamde whales mogelijk om de markt te manipuleren ter zelfverrijking. Een whale is iemand of een partij die grote hoeveelheden crypto koopt of verkoopt.

De geruchten zijn dat de meest recente prijsdaling niks van doen heeft met marktmanipulatie.

Volgens een theorie van venture capitalist Dovey Wan, oprichter van Primitive Crypto, zou de recente prijsdaling komen door het dumpen van een grote hoeveelheid bitcoin, door PLUS Token.

Wat is PLUS Token?

PLUS Token was een mobiele online wallet, beschikbaar op zowel iOS- als Android. Het verschil met andere wallets is dat als je bitcoin bewaart in de wallet van PLUS Token, je een soort rente krijgt. De wallet gebruikt jouw coins om aan arbitrage trading te doen, waardoor je tussen de tien en achttien procent winst per maand zou krijgen. Met arbitrage wordt bedoeld dat er gebruik gemaakt wordt van de verschillende koersen van verschillende beurzen. Door snel te handelen kan het winst opleveren om op de ene beurs te kopen, en op de andere beurs met een gunstigere koers te verkopen.

Bij uitspraken als gegarandeerde winst zouden direct belletjes moeten gaan rinkelen. Helaas zijn er toch mensen ingetrapt, waarschijnlijk vanwege de snelle en eenvoudig te behalen winst.

Volgens Dovey Wan heeft PLUS Token op deze manier 200.000 bitcoin en 800.000 ether buitgemaakt. Dat is nu ongeveer drie miljard dollar waard. Met haar tweet probeert ze exchanges hiervan op de hoogte te stellen. Sinds juli probeert PLUS Token hun coins te verkopen via populaire exchanges zoals Huobi, Binance en Bittrex.

PLUS Token verstuurt hun cryptocurrency vanaf de volgende adressen:

1Dd5VTCkRtMG8bpuHZrjkLf1TeZ8cwZGDe
14BWH6GmVoL5nTwbVxQJKJDtzv4y5EbTVm

Hoe betrouwbaar is dit nieuws?

Dovey Wan baseert haar bevindingen op een relatief klein artikel van de South China Morning Post. Chinese autoriteiten en geen van de bovengenoemde beurzen bevestigen haar nieuws. En dat is bijzonder, dit zou zomaar een van de grootste exit scams uit de geschiedenis van cryptocurrency kunnen zijn.

Volgens Wan zou dit te wijten zijn aan de geringe kennis die de westerse wereld heeft over PLUS Token. Ook speelt de juridische status van cryptocurrency in China mee.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Bitcoin whale sterft uit: steeds meer bitcoin in handen van kleine investeerders

Een van de eigenschappen van bitcoin, is dat je via de blockchain precies kan bijhouden…

2 uur geleden

Technische analyse: Bitcoin, goud en zilver profiteren van zwakker wordende dollar

Langzaam maar zeker beweegt bitcoin zich richting 12.000 dollar (10.128 euro). Het lijkt slechts een…

18 uur geleden

In tien jaar hele financiële wereld op blockchain en Goldman Sachs wil eigen stablecoin cryptocurrency

Goldman Sachs zou binnenkort zijn eigen stablecoin kunnen introduceren, aldus Matthew McDermott, hoofd van digitale…

22 uur geleden

Waarom is Ethereum Classic niet gezakt naar 0 dollar na meerdere aanvallen

De afgelopen weken is Ethereum Classic twee keer slachtoffer geworden van een 51%-procent aanval. Je…

24 uur geleden

Twee derde energieverbruik mining komt van bitcoin, de rest altcoins

Onderzoekers van de Technische Universiteit van München willen ook altcoins het hoge energieverbruik van cryptominen…

1 dag geleden

Cryptocurrency Ethereum is een scam, een Ponzi aldus Adam Back

Computerwetenschapper en Blockstream CEO Adam Back, vergelijkt Ethereum en andere altcoins met scams zoals die…

2 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!