Politie verwart bitcoin mining met wietplantage

Een Australische man eist antwoorden van de Australische politie. De politie is hardhandig zijn huis binnengevallen op verdenking van een wietkwekerij. Iemand uit zijn buurt heeft de politie namelijk getipt vanwege het hoge energieverbruik in zijn woning. Wat bleek, de arme man was had alleen maar computers in huis om bitcoin mee te minen.

In de video hierboven zie je dat eigenaar Rob Butvil thuiskwam en een ravage aantrof. Zijn poorten en deuren zijn kapot getrapt en het hek rondom zijn huis is verwijderd.

Social media

Butvil zette de video op socia media zoals Youtube en Facebook, en inmiddels is de video al meer dan veertigduizend keer bekekenen.

De reactie van Butvila: “SAPOL (de politie van Zuid-Australië) gebruikte brute en destructieve kracht, schopte deuren kapot zonder een huiszoekingsbevel. Ze vonden niks meer dan wat bitcoin mining computers, in plaats van de verwachtte wietplanten.”

Zo min mogelijk schade veroorzaken

Op de nieuwswebsite News.com.au zei een woordvoerster van de Zuid-Australische politie dat tijdens de zoekactie geen overtredingen zijn vastgesteld.

“Wij hebben onze informatie achtergelaten voor de eigenaar. Het is nu aan de eigenaar om contact met de politie op te nemen,”aldus de woordvoerster.

“Om verschillende redenen geeft de politie niet vooraf kennis van de intentie om huiszoekingen uit te voeren. De politie probeert altijd zo min mogelijk schade te veroorzaken tijdens operaties.”

Butvila is boos op politie

Butvila zegt dat hij alle bonnetjes naar de politie stuurt en overweegt zelfs juridische stappen te nemen. Dat hij niet blij is met de Australische politie is een understatement:

“What a joke of a police system we have in SAPOL”

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.