Analyse: Polkadot richt zijn pijlen op all-time high van 40 euro

Het gaat goed met Polkadot! Sinds 20 juli is de populaire crypto met meer dan 24 euro gestegen, dat is een indrukwekkende stijging van maar liefst 264%. En de rek lijkt er nog niet uit. Jari duikt voor jou in de grafieken!

Let op de blauwe trendlijnen

We beginnen deze analyse met de daggrafiek. In de grafiek hieronder zien we twee belangrijke trendlijnen en op basis daarvan zullen we de mogelijke scenario’s bespreken:

  • De blauwe lijn die vanaf mei begint komt uit op punt 2. Deze trendlijn heeft inmiddels al vele malen als ondersteuning en een paar keer als weerstand gediend.
  • De blauwe lijn die eindigt op punt 1 is wat korter. Bovendien heeft de koers de lijn minder vaak aangeraakt. Dit maakt deze trendlijn minder betrouwbaar als de andere trendlijn, maar toch kan deze als indicatie dienen.

Verder zien we een aantal belangrijke ondersteuningen en weerstanden. Dat zijn de gekleurde lijnen op de grafiek. Deze niveau’s zijn allemaal gevormd vóór de crash in mei. Nu begint de Polkadot koers weer richting deze niveau’s te bewegen, en worden de ondersteuningen en weerstanden weer relevant. Wat kunnen we verwachten?

Scenario 1: op weg naar 40 euro

Een paar dagen geleden vond Polkadot weerstand op 32,20 euro, de oranje lijn op de grafiek. Op basis van deze weerstand schetsen we scenario 1. Doordat in maart de koers vier keer achter elkaar afgewezen is op dit niveau zou dit wel een de bovenkant van een ascending triangle kunnen gaan vormen.

De onderkant zou dan de blauwe trendlijn zijn die naar punt 1 loopt. Speelt dit scenario uit? Verwacht dan rond 8 oktober uiterlijk een beslissing naar welke kant deze driehoek gaat uitbreken. Scenario 1 is dat de koers daarna naar boven uitbreekt. Vanwege de kracht die we bij vorige aanrakingen van de trendlijn gezien hebben valt dan te verwachten dat de zwakke weerstand rond 34,83 euro snel overwonnen wordt. Die weerstand is de onderste groene lijn op de grafiek.

Het koersdoel waar we dan naar kunnen kijken bevind zich rond de 40 euro. Dit is tevens de vorige all time high, en dat kan voor veel traders een psychologische weerstand vormen.

Scenario 2: terug naar 23,66 euro

Scenario twee gaat er vanuit dat de koers geen ondersteuning vindt op de blauwe trendlijn en daar dus naar beneden uitbreekt. Een hele belangrijke ondersteuning die we dan gaan tegenkomen ligt rond de 23,66 euro, de rode lijn op de grafiek. Dit was tussen maart en juni ook een sterke steun en komt samen met de blauwe trendlijn.

Cup and handle kan Polkadot nog verder omhoog stuwen

Kunnen we nog misschien nog meer van Polkadot verwachten? Kijken we naar de weekgrafiek, dan zien we hier een cup ‘n handle patroon. Dit is een scenario voor de komende weken of zelfs maanden, dus voor de korte termijn hoeft dit nog niet uit te spelen.

Breekt Polkadot uit de cup and handle? Dan kunnen we rond half oktober een explosieve groei verwachten.

Polkadot kopen?

BTC Direct heeft een nieuw tradingplatform gelanceerd, met onder andere DOT, de munt van Polkadot. Maak een account aan met voucher code NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze voucher code vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Meld je aan

Liever eerst meer informatie?


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.