Polkadot stijgt nadat Acala Network eerste parachain wint

De volgende stap in de ontwikkeling van Polkadot is gezet, DeFi-platform Acala Network heeft als eerste een parachain bemachtigd op het Rococo-testnet.

Het nieuws werd gedeeld door de zelfbenoemde gedecentraliseerde financiële hub op 26 maart op Twitter.

Open financiering

Acala werd gelanceerd in januari 2020, waarbij het DeFi-consortium ernaar streefde een ketenoverschrijdende open financieringsinfrastructuur te creëren voor het Polkadot-ecosysteem. In februari lanceerde Acala een Ethereum Virtual Machine (EVM) op basis van het Substrate-framework van Polkadot, dat samenwerking met op Ethereum gebaseerde coins mogelijk maakt.

Eerste gewonnen veiling parachain

De hoofdblockchain wordt de Relay Chain genoemd. Hier kunnen een beperkt aantal parachains aanhangen, die allemaal worden geveild. Acala heeft dus één zo’n veiling gewonnen en beheert een parachain. Dit ecoysteem met meerdere ketens van Polkadot zal sharded sidechains gebruiken om transacties parallel te verwerken.

Polkadot lanceerde Rococo in augustus 2020 als een parachainetestnet om de communicatieprotocollen te testen voordat projecten worden geïmplementeerd op Polkadots zusternetwerk Kusama en uiteindelijk het Polkadot-mainnet.

Acala heeft ook plannen om een ​​aan dollar gekoppelde stablecoin te lanceren die is ontworpen voor gebruik in elk op Polkadot gebaseerd project.

Geen managers, maar code

Nog meer nieuws van 26 maart. Als je je iets langer hebt verdiept in cryptocurrency en bestuursmodellen, dan ben je de afkorting DAO vast wel eens tegengekomen. Dit staat voor decentrale, autonome organisatie.

Stel je een snoepautomaat voor die niet alleen geld accepteert en in ruil daarvoor snoep geeft, maar dat geld ook gebruikt om nieuw snoep automatisch opnieuw te bestellen. Deze machine bestelt ook schoonmaakdiensten en betaalt zijn huur helemaal zelf. Bovendien, als je geld in die machine stopt, hebben jij en alle andere gebruikers een stem in welke snacks besteld worden en hoe vaak de schoonmaakploeg langskomt. Er zijn geen managers, al die processen zijn vooraf in code geschreven.

Sinds bitcoin geen tussenpersonen meer

Dit is ongeveer hoe een DAO of een gedecentraliseerde autonome organisatie werkt. Het idee van zo’n beheermodel bestaat sinds bitcoin erin slaagde tussenpersonen bij financiële transacties uit het proces te halen. Dit leidde tot het idee dat een bedrijf of een organisatie volledig kan functioneren zonder hiërarchisch beheer.

Op 26 maart is dus de eerste DAO-alliantie voor Polkadot aangekondigd. De alliantie hoopt een ontwikkelingsfonds op te richten voor startups in Polkadot:

‘De alliantie zal een DAO Ecosystem Development Fund oprichten met enkele miljoenen dollars om financiële steun te bieden voor vroege projecten van DAO en Web 3.0.’

De Polkadot koers reageert direct op al deze ontwikkelingen:


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Wie kan dit nog vatten? Dat is toch gewoon een rookgordijn!!

    29 maart 2021