Polkadot cryptocurrency op hoogste waarde ooit, zit XRP op de hielen

De prijs van de munt DOT van het Polkadot protocol is in de afgelopen 24 uur met meer dan 32% gestegen en is nu zelfs meer dan 10 euro waard. Dit is voor het eerst in de korte geschiedenis van Polkadot.

Als gevolg hiervan heeft de marktkapitalisatie van Polkadot voor het eerst de drempel van 8,8 miljard euro overschreden, volgens gegevens van CoinMarketCap.

XRP op de hielen

Polkadot is nu de op vier na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, genesteld tussen XRP en Litecoin.

Bron: BLOX

Polkadot is een relatieve nieuwkomer onder blockchain-netwerken. Het is gebouwd onder leiding van Gavin Wood en Jutta Steiner van Parity Technologies. Tot vorig jaar verdeelde Parity Technologies hun tijd en geld nog tussen op Ethereum gebaseerde projecten en het creƫren van een eigen blockchain.

Afstand van Ethereum

In december 2019 verklaarde Parity dat ze de Parity Ethereum-client niet langer konden onderhouden. Deze client was toen de op een na populairste manier om toegang te krijgen tot de Ethereum-blockchain. Het doel was om meer tijd aan Polkadot te besteden.

Volgens Polkadot’s productpositionering is het protocol echter niet zozeer een concurrent van Ethereum, maar eerder een versterker ervan. Het is ontworpen om meerdere blockchains met elkaar te verbinden, zodat ze onderling kunnen worden gebruikt. De DOT heeft twee functies, het kan gebruikt worden als een governance-token voor als er gestemd moet worden op de blockchain. Daarnaast is DOT ook een utility-token voor het maken van zogenaamde ‘parachains’.

Markt is positief

Sinds de lancering van het mainnet in mei, is Polkadot flink doorontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan het project Moonbeam, dat werkt aan schaalbare slimme contracten, en KILT, dat werkt aan digitale identiteit.

De markt oordeelt positief over de Polkadot koers. Eigenlijk al sinds de lancering, want in augustus stond de munt in de top 10 van alle cryptovaluta volgens marktkapitalisatie. Binnen een maand had DOT een marktkapitalisatie van meer dan 5 miljard euro opgebouwd.

Investeer in Polkadot met BLOX!Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Dom artikel, want als er een trading halt is, dan gaat je volume omlaag….
  Dus op basis daarvan is polkadot dus niet groter dan xrp, en zal dat ook nooit worden!

  15 januari 2021
  • klopt. Je was me voor.

   26 februari 2021
 • zeg nooit nooit in crypto.

  15 januari 2021
 • Polka dot power! Denk zeker wel de munt van 2021. Ben benieuwd wat er gebeurt de komende 2 weken met de munt! Hoop x 2 šŸ™‚

  16 januari 2021
  • Is een goed project vele Maarrr de technologie van ripple meer toekomst gerichter

   26 februari 2021