Polkadot krijgt DeFi verzekering en beurs, vanaf 21 januari inschrijven nieuwe coins

De gedecentraliseerde beurs Polkastarter is gebouwd op het Polkadot-netwerk. De beurs lanceert nu zijn eigen DeFi-verzekeringsproducten en een eerste DEX-aanbod.

Crowdfunding op decentrale beurs

Polkastarter wordt genoemd als een rivaal voor partijen als Uniswap, die hun decentrale beurs runnen op de blockchain van Ethereum. De lancering vond plaats op 15 december met als doel projecten in staat te stellen kapitaal aan te trekken op het Polkadot-netwerk. Er zijn een paar kleine samenwerkingen gelanceerd, maar de nieuwe DEX moet nog grip krijgen op een toch al drukke markt.

Het volgende nieuwtje is dat op 21 januari een IDO wordt gehouden voor het nieuw Polkacover DeFi-verzekeringsproduct en de bijbehorende token. Een IDO is een initial dex offering, vergelijkbaar met een ICO, maar dan op de decentrale beurs Polkastarter.

Is er wel vraag naar verzekering?

2020 werd geplaagd door hacks, oplichting, fouten in smart contracts, rug pulls en flitskredietaanvallen in de DeFi-sector, dus er is veel vraag naar verzekeringsproducten.

Polkacover prijst zichzelf als de eerste DeFi-verzekeringsmarktplaats voor het wereldwijde crypto-ecosysteem, maar er zijn al een paar verzekeringsmaatschappijen die iets soortgelijks doen.

Nexus Mutual biedt DeFi-verzekeringen en iets dat ‘shield farming’ wordt genoemd om liquiditeitsverschaffers te stimuleren. Het Cover Protocol is een andere gedecentraliseerde verzekeringsmarkt.

Niche en complex

Polkacover streeft ernaar samen te werken met multinationale verzekeringsmaatschappijen die wereldwijde verzekeringsproducten aanbieden, zoals cryptogerelateerde bescherming, gezondheids-, levens-, onderwijs- en gezinsverzekeringen. Het is ook bedoeld om een ​ dekking te bieden die momenteel niet beschikbaar is met het huidige aanbod van cryptoverzekeringen. In de whitepaper staat:

‘Momenteel zijn de opties voor cryptoverzekeringen voornamelijk of te niche in hun dekking of te complex om te begrijpen voor acceptatie door de massa. Dit heeft geleid tot een ondermaatse ervaring voor klant- en beleidsmanagement die worden geconfronteerd met een lage penetratiegraad van adoptieklanten.’

Het vermeldt wel het Binance Security Asset Fund for Users (SAFU), dat 10% van de handelskosten toewijst om te gebruiken om extreme gevallen te dekken.

In de whitepaper staat dat Polkacover dekking biedt tegen verliezen door nalatigheid van een bedrijf, zoals de recente datalek in Ledger, die resulteerde in een golf van phishing en fysieke aanvallen op ongelukkige klanten.

Nieuwe tokens

De decentrale beurs krijgt een eigen token genaamd POLS. Daarnaast komt er ook een nieuwe CVR-token voor het beheer van de verkerings DAO en liquiditeitsdoeleinden om het P2P DeFi-verzekeringsplatform te creëren. Gebruikers kunnen liquiditeit verschaffen aan verzekeringspools voor verschillende producten, waarbij de investeringen worden toegewezen in het Polkadot DOT-token en inwisselbaar zijn voor CVR-tokens.

Er is momenteel een onderhandse verkoop gaande en volgens de whitepaper is het totale aanbod vastgesteld op 135 miljoen CVR. Het beoogt een uiteindelijke oplage van 70 miljoen en zal elk kwartaal tokens terugkopen en verbranden.

De koers van Polkadot is de afgelopen dagen verdubbeld. Het is niet duidelijk of investeerders polkadot kochten om mee te doen aan deze IDO.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.