Categorieën: Polkadot nieuws

Binnen 30 seconden twee liquiditeitspools van Polkastarter op Polkadot uitverkocht

Gisteren werd de gedecentraliseerde beurs van Polkastarter gelanceerd en de eerste liquiditeitspool was binnen 30 seconden uitverkocht.

DEX op Polkadot

Polkastarter is een DEX ontwikkeld om te werken op het rivaliserende netwerk van Ethereum, Polkadot. De langverwachte lancering deze week verliep goed ondanks de zware belasting van de dApp en server, aldus Polkastarter in een blogpost.

Het platform is ontwikkeld voor cross-chain token pools en veilingen, met als primaire doel om projecten in staat te stellen kapitaal aan te trekken op Polkadot en niet op Ethereum. Ironisch, gezien de twee investeringspools wel op het netwerk van Ethereum werden gehouden.

Binnen 30 seconden uitverkocht

Op het moment van lancering waren er slechts twee pools en deze zijn vrij klein. Er kon dus niet heel veel gestort worden. Dit zou de reden kunnen zijn waarom ze zo snel uitverkocht waren. De blogpost ging verder:

‘Onze beide eerste twee pools met vaste swap-token op Polkastarter waren in minder dan 30 seconden uitverkocht. Onze website heeft het overleefd met meer dan 10.000 gebruikers die tegelijkertijd toegang hadden tot onze Ethereum-dapp. Onze servers zijn erin geslaagd om de hele piekperiode vol te houden.’Lage limieten om whales buiten de deur te houden

Ook staat in de post dat sommige gebruikers een manier hebben gevonden om deze strenge limieten te omzeilen door rechtstreeks toegang te krijgen tot het smart contract. Slechts 84 mensen konden deelnemen aan de exclusieve pool voor POLS-tokens en 113 mensen kregen toegang tot de openbare pool. De twee pools samen hebben binnen no time 340 ethers opgehaald. De pools draaiden op het Etheruem netwerk, dit was tegen de zin in van Polkastarter:

‘We konden de netwerkvertragingen en gasoorlogen van het Ethereum-mainnet niet vermijden. Maar dat is precies waarom we ervoor kozen om uiteindelijk het Polkastarter-platform op Polkadot te hosten. Die voorkeur zit letterlijk in onze naam.’

De limieten zijn vermoedelijk ingesteld om te voorkomen dat whales alle pooltokens voor vroege toegang opslokken en de normale investeerders buitensluiten. Dit overkwam namelijk veel lanceringen van DeFi-tokens dit jaar.  Deze twee groepen van 84 en 113 investeerders kregen de token POLS als beloning.

Dalende Pols

Polkastarter werd al aangekondigd in september toen het project zijn eigen POLS-token op Uniswap vermeldde. Op het moment van lancering piekte de POLS-token tot boven 0,85 dollar, maar, zoals de meeste nieuwe DeFi-tokens, zakte de koers daarna. Een POLS kost nu 0,44 dollar.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

MIT haalt miljoenen op om Bitcoin te beschermen en te zorgen dat ontwikkeling nooit gecentraliseerd wordt

Het Digital Currency Initiative (DCI) van het MIT Media Lab heeft 4 miljoen dollar opgehaald.…

2 uur geleden

Bitcoin begint maand met een knaller, op naar 58.000 dollar?

Bitcoin begint de maand met een knaller, de cryptocurrency is met bijna 4.300 dollar (3.583…

4 uur geleden

95 miljoen gebruikers kunnen nu met Bitcoin en Ethereum betalen bij honderdduizenden Japanse winkels

De Japanse e-commercegigant Rakuten heeft aangekondigd dat klanten cryptocurrency kunnen gebruiken op hun platform. Wellicht ken…

6 uur geleden

Tether wordt afgeperst voor 500 bitcoin, ter waarde van 19,9 miljoen euro

Tether, het bedrijf dat de meest gebruikte stablecoin USDT uitgeeft, zegt dat ze worden afgeperst…

22 uur geleden

Nederlanders werken aan Non Fungible Tokens op XRP Ledger

De Nederlander Wietse Wind van XRP Labs heeft een voorstel geschreven om Non Fungible Tokens…

24 uur geleden

Analyse: Bitcoin begint week met stijging, wat kun je op korte termijn verwachten?

Afgelopen week was geen goede periode voor de bitcoin koers. Op maandag 22 februari begon…

1 dag geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde crypto-platform van Nederland.

Ga direct naar BTC Direct